“Mooi was dat er zich onmiddellijk vele geschikte kandidaten meldden” zegt Gehrels. “Dat maakte het mogelijk snel tot een zeer kundig en divers vijfmanschap te komen. Streven was om te komen tot een ervaren bestuur die in de combinatie goed raad weet met de complexiteit en de diversiteit van de doelstellingen en de doelgroep.”

Gehrels vervolgt: “Frans van der Avert is een voorzitter met natuurlijk gezag die Amsterdam tot in de haarvaten kent. Een man die idealen en visie koppelt aan een prettig zakelijke benadering, met groot gevoel voor kwaliteit.” Van der Avert is nu een jaar directeur van Paleis Soestdijk. Daarvoor was hij onder meer directeur van Amsterdam Marketing en marketingmanager bij de Hermitage Amsterdam en het Rijksmuseum. 

Gezamenlijk zochten Gehrels en Van der Avert de vier andere bestuursleden aan: Carlien Roodink, Jonathan Oron, Geneviève Lieuw en Huib Wurfbain. Ook Roodink is geen onbekende in Amsterdam; zij was gemeenteraadslid voor D66 in de periode 2010 – 2014. Zij begon haar carrière bij de Rabobank en is nu adviseur bij Brainsport Smart District te Helmond, is penningmeester bij de Open State Foundation en zal het penningmeesterschap op zich nemen. Jonathan Oron is fotograaf en was eerder betrokken bij de Rotterdam Pride en is kunstenaar en expositie-organisator. Geneviève Lieuw is lid van het College van Rechten voor de Mens en daarnaast onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van het Mondriaanfonds. Huib Wurfbain is jurist en werkt bij THNK, de school voor creative leadership en was voorheen werkzaam bij ABN AMRO, Ahold en AkzoNobel. 

Frans van der Avert: “Ik ben vereerd voor deze functie gevraagd te zijn. Ik ben in het verleden op verschillende manieren bij Pride Amsterdam betrokken geweest, als bestuurslid, als partner en als mede-organisator van de verschillende Cultuurboot-edities. Het afgelopen bestuur en bureau hebben van de Pride Amsterdam een professionele, solide organisatie gemaakt. Het nieuwe bestuur kijkt dan ook uit naar de jubileumeditie in 2021.”

Foto: Mauvries