Zin in een spelletje? Dan is deze gay detective game wellicht wat voor jou

Een videogame die zich afspeelt in de LHBTQ-gemeenschap

Leestijd: < 1 min

London 1986 is de naam van een nieuwe videogame waarin alles draait om een detective die problemen moet oplossen in de LHBTQ-community van Londen, middenin de jaren tachtig. Het spel bestaat nog niet, maar komt eraan met hulp van geïnteresseerden die op Kickstarter een bijdrage kunnen leveren. Neem alvast een kijkje.

Steeds meer onafhankelijke game-bedenkers komen met kleine niche-games voor specifieke doelgroepen. London 1986 is zo’n game, die zich specifiek richt op de LHBTQ-gemeenschap.

London 1986 draait om detective Doug Henning, die misdaden onderzoekt in de Britse hoofdstad, in de grimmige jaren tachtig. Een en ander speelt zich af binnen de Londense LHBTQ-scene, die in die jaren op gespannen voet stond met de politie: gays en transgenders werden behandeld als marginale minderheidsgroeperingen en optreden tegen geweld tegen LHBTQ’s had geen prioriteit binnen het corps.

Onder die omstandigheden moet de detective zijn werk doen. De game combineert fotografische achtergronden met getekende karakters die zijn gebaseerd op bekende, bestaande acteurs, zangers, dragqueens en vooraanstaande figuren uit de community.

London 1986 is bedacht door Gareth Conroy-Edwards en uitgevoerd door Daisy Bennett. De muziek is speciaal voor de game gemaakt door Greg Reid. Het spel zal worden ontwikkeld voor pc, mac en mobiel en wordt mogelijk gemaakt met behulp van crowdfunding.

Heb jij zin in dit spelletje? Ga dan naar Kickstarter en steun de makers.

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS