Very Vintage

Bekijk de film Maurice uit 1987, met Hugh Grant en James Wilby als lovers

Hun liefde was streng verboden...

Leestijd: < 1 min

Op het online filmplatform Picl kun je voor een nog geen vijf euro kijken naar oude en nieuwere arthousefilms. Maurice staat er ook tussen, waarin Hugh Grant schittert in een verhaal over een verboden herenliefde in de Eerste Wereldoorlog.

De meeste mensen kennen Hugh Grant van zijn rollen in Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en Bridget Jones’s Diary. Hij speelde meestal van die onberispelijke Britse mannen met een veelbetekende blik in zijn ogen. Maar als twintiger speelde hij in Maurice de rol van Clive Durham, die een relatie krijgt met Maurice Hall, gespeeld door James Wilby. Ze beginnen een relatie in een tijd dat homoseksualiteit nog streng verboden is in Groot-Brittannië.

Het verhaal
Maurice is al vanaf zijn veertiende voorbestemd om later te trouwen met een vrouw en een gezin te stichten. Als hij naar de universiteit in Cambridge gaat, worstelt hij met zijn gevoelens als hij Clive Durham ontmoet. Ze beginnen een relatie met elkaar, maar Clive maakt het uit als een bevriende studiegenoot wordt betrapt met een soldaat, die een politiespion blijkt te zijn. Die vriend wordt veroordeeld tot zes maanden dwangarbeid, waarop Clive besluit alsnog met een vrouw te trouwen. Maurice gaat in therapie, maar blijkt ‘ongeneeslijk’.

Hoe de film afloopt, laten we hier even in het midden. Op YouTube vind je de trailer, een aantal interviews met Hugh Grant en James Wilby, de ‘meest sexy scène’ uit de film en meer…

Maurice is te bekijken via Picl, voor € 4,99.

Powered by Labrador CMS