Christina Applegate brak door bij het grote publiek als het domme blondje Kelly Bundy in de sitcom Married With Children. Ze speelde haar rol met zoveel flair dat je bijna ging denken dat de actrice zelf ook niet bepaald een helder licht was.

In de jaren daarna was Applegate nog sporadisch te zien in series (Samantha Who bijvoorbeeld) en films (The Sweetest Thing, Bad Moms), en sinds vorig jaar dus in Dead To Me. In deze serie speelt ze Jen Harding, wier man is omgekomen bij een auto-ongeluk. Tijdens een bijeenkomst van mensen die hun partner zijn verloren, komt ze Judy Hale tegen, een rol van Linda Cardellini.

De twee worden vriendinnen, maar dan komt Jen erachter dat Judy’s man helemaal niet dood is. En dan blijkt er nog meer niet te kloppen van haar verhaal, want wie was degene die het ongeluk van Jens echtgenoot had veroorzaakt? Seizoen één eindigde met een schietpartij en een lijk in de tuin van Jen, terwijl Judy een steeds prominentere rol in haar leven is gaan spelen.

Het tweede seizoen van Dead To Me staat nu op Netflix en pakt de draad weer op. Jen weet nu eindelijk wie degene was die is doorgereden na het ongeluk van haar man. Ook ontrafelt ze langzaam het geheime leven dat die man er op na hield. Hoe gaat het verder? Hier de trailer.