Wat niet veel mensen weten, is dat de makers van Golden Girls actrice Betty White oorspronkelijk op het oog hadden voor de rol van de op seks beluste Blance Devereaux. Dit kwam doordat White van 1973 tot 1977 te zien was in een soortgelijke rol in de Mary Tyler Moore Show.

Golden Girls
Daarna was ze samen met Rue McClanahan te zien in Mama’s Family. Uiteindelijk kreeg McClanahan de rol van Blanche en speelde White de naïeve Rose Nylund van Noorse afkomst in Golden Girls.

De serie liep van 1985 tot en met 1992 en ieder jaar werd White genomineerd voor een Emmy als beste actrice in een comedyserie. Alleen de eerste keer won ze die prijs ook echt.

Benidorm Bastards
Van alle vier Golden Girls-actrices is alleen White nog in leven. 98 jaar is ze inmiddels, en altijd is ze blijven acteren. Zo was ze van 2006 tot 2009 te zien als de moeder van Stephanie Forrester in The Bold and the Beautiful en speelde ze tal van gastrollen in series.

Ook presenteerde ze de Amerikaanse versie van Benidorm Bastards, Betty White’s Off Their Rockers. Haar laatste echt grote rol was die van concierge in Hot In Cleveland. Van 2010 tot 2015 speelde ze mee in 128 afleveringen.

Mrs. Claus
In 2010 leende White haar stem aan Mrs. Claus, oftewel de vrouw van de kerstman in de film Prep & Landing: Operation Secret Santa. Deze maand werd bekend dat de actrice nu ook zelf in beeld komt als Mrs. Claus.

De Amerikaanse zender Lifetime heeft aangekondigd met een kerstfilm te komen die draait om een aantal hulpkerstmannen die worden geholpen door Mrs. Claus. Maar is zij wie zij zegt dat zij is?

Acht decennia op tv
En zo komt het dat Betty White nu al in acht decennia op tv is. Acht! Wanneer de opnames voor de film van start gaan, is nog niet bekendgemaakt…