De 22 Pulitzer Prizes werden maandagmiddag virtueel uitgereikt. De Pulitzer Prize is een prestigieuze Ameirkaanse literatuurprijs en wordt uitgereikt sinds 1917 en sinds 2004 omvat het 22 prijzen in de categorieën literatuur, journalistiek, drama, poëzie, fotografie en muziek.

A Strange Loop
Michael R. Jackson is de eerste zwarte schrijver die de prijs ontvangt in de categorie drama voor een musical. Zijn verhaal A Strange Loop vertelt een verhaal-in-een-verhaal en gaat over een jonge zwarte musicaltheatermaker die gay is en een musical schrijft over een jonge zwarte musicaltheatermaker die gay is. Het hoofdpersonage is bovendien arm en obees.  

Op Twitter plaatste de schrijver een bericht waarin hij nooit had vewacht te winnen, in zijn stoutste dromen niet.

The Tradition
Een andere queer winnaar is Jericho Brown, die een eigen dichtvorm uitvond die hij ‘Duplex’ noemt. Voor zijn bundel The Tradition won hij een Pulitzer Prize in de categorie poëzie. Het centrale thema in zijn werk is ‘tijdelijke tragedie’ in het dagelijks leven.

Ook Brown nam het woord op Twitter. Hij schreef: “Ik bedoel… ik weet het niet… maar je moet toegeven: zwarte mannen die queer zijn en Pulitzers winnen voor poëzie en drama, en dat in één zin: dat is best grappig, vind je niet?”

Bron: Them