Er is nog weinig bekend over de live action remake van Hercules, die Disney heeft aangekondigd. In de animatiefilm werd het verhaal verteld door een aantal muzen. Dat verhaal is zeer losjes gebaseerd op de Griekse mythe van Herakles, of Hercules in het Latijn. In de film is Hercules eerder een superheld dan een god.

Toen bekend werd dat de remake eraan kwam, werd gesuggereerd dat Beyoncé of Lizzo de muzen moesten spelen. Maar als de mensen van Disney de onderstaande video zien, zouden ze eigenlijk moeten overwegen om dit vijftal aan te trekken.

Michael Korte
Die video is gemaakt door Michael Korte, die bekend is vanwege zijn mix van musical, pop en gospel. Hij regisseerde de zogeheten ‘Hercules Muses Medley’  met LaVance Colley, Keenan D. Washington, James Wright Chanel, Tre ‘Rebel’ Edwards en Cameron Wright in de hoofdrollen.

Het filmpje staat nu ongeveer een half jaar op YouTube, trok meer dan 2 miljoen kijkers, en aan Attitude vertelt Michael Korte nu over de video: "Vorig jaar gingen er geruchten dat er een Broadway-musical in de maak was van Hercules. Toen ik dat hoorde, wilde ik daar meteen iets mee doen!" 

Nu de film is aangekondigd, staat zijn video opnieuw in de belangstelling. "Heel fijn om te zien dat zoveel mensen genieten van onze medley."