David Corenswet is geboren in Philadelphia, voltooide een drama-opleiding aan de Juilliard School en speelde al een klein gastrolletje in House of Cards, toen Ryan Murphy hem vroeg als love interest voor Payton Hobart, een rol van Ben Platt in The Politician.

Dat is de twee kennelijk goed bevallen, want na The Politician vroeg Murphy Corenswet voor een prominente rol in Hollywood. Deze serie draait om een aantal personages die vlak na de Tweede Wereldoorlog willen doorbreken in Hollywood en daar heel ver voor gaan.

Hollywood vertelt een fictief verhaal, waarin discriminatie op geslacht, kleur en seksuele voorkeur aanvankelijk aan de orde van de dag zijn, maar ten goede worden gekeerd. Naast fictieve personages zijn ook acteurs en andere personen te zien die echt hebben bestaan, in dit ‘wat als’-sprookje waarin wordt gewerkt aan een voor die tijd zeer progressieve film.

Winq schreef onlangs nog een positieve recensie over Hollywood. En kijk uit: in de tekst hier onder staan enkele spoilers.

David Corenswet speelt de rol van Jack Castello, een jonge hond met acteerambities. Hij ontdekt hoe je het snelst kunt doorbreken in Hollywood: door met de juiste personen het bed te delen. Als dat betekent dat hier ook mannen bij horen, zoekt hij naar een creatieve oplossing, want dat gaat hem net een brug te ver. Want thuis zit zijn vrouw, zwanger van een tweeling.

Niet alles komt goed in Hollywood, maar aan het einde van de serie zijn er vooral winnaars, onder wie Jack Castello. We hopen dat we in de toekomst nog veel gaan zien van David Corenswet. Hier alvast zijn mooiste Instagram-foto’s.

Coverbeeld: Netflix