GagaOOLala werd in 2016 opgericht in Taiwan en is de eerste streamingdienst die LHBTQ-films en -series aanbiedt. Naar aanleiding van het internationale succes van films als Parasite besloten de oprichters ook globaal te gaan met GagaOOLala.

Aanbod
Het aanbod van GagaOOLala is breed, van Japanse anime-series met namen als Yaoi en Boys Love, waarin – de naam zegt het al – homoseksuele relaties centraal staan. Er zijn ook eigen producties te zien, zoals Handsome Stewardess, een tv-serie uit Singapore die draait om een lesbisch koppel.

Of de Taiwanese speelfilm The Teacher, die was genominaard voor verschillende Gouden Paard Awards (de Taiwanese versie van de Oscars). Naast speelfilms en series zijn er ook korte films en documentaires te zien op GagaOOLala.

Overigens is de content van GagaOOLala niet alleen Aziatisch, er zijn ook LHBTQ-films uit Europa, Noord-Amerika en andere delen van de wereld beschikbaar via een premium account.

Gratis account
De oprichters van GagaOOLala zijn Portico Media, die ook verantwoordelijk zijn voor het Taiwan International Queer Festival. GagaOOLala kost 6,99 dollar per maand, maar er is ook een gratis sectie met dertig films, om kennis te maken.

Je hoeft alleen even een account aan te maken, dat je daarna alsnog kunt upgraden naar een betaald account. O ja: de ondertiteling is in het Engels.

Beeld: About Being Gay