Muziek op vrijdag: OG3NE zingt Songfestivalmedley en Kim Petras gaat los in Malibu

Thank God It's Friday!

15 mei 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Dit kon natuurlijk niet uitblijven: in de week van het Songfestival komen de zussen van OG3NE met een medley. Welke Eurovisiehits hebben ze onderhanden genomen? Je hoort en ziet het hier. Verder regelde Kim Petras een stoet aan LHBTQ ‘stars & allies’ voor haar nieuwe video. Maar er is meer nieuwe muziek. Fijn weekend!

Moses Sumney – ‘Bless Me Before You Go’

Met zijn falsetstem doet Moses Sumney in de verte denken aan Anohni, zoals is te horen op zijn nieuwe album græ. Het is een dubbelalbum geworden, waarvan het eerste deel eerder dit jaar uitkwam en deel twee is daar deze week aan toegevoegd. Op ‘Bless Me’ klinkt Moses ineens vrij hees en ijl. Bijzonder nummer.

Kim Petras – ‘Malibu’

Brachten we vorige week al een zogeheten lyric video van ‘Malibu’, deze week komt daar een nieuw filmpje bij. In de ‘At Home Edition’ zien we bekende LBHTQ-sterren en hun vrienden voorbijkomen, van Queer Eyes Jonathan Van Nes tot Drag Race-winnares Aquaria. Verder zijn te zien: Charli XCX, Demi Lovato, Paris Hilton, Jessie J, Pabllo Vittar en Amanda Lepore.

Greyson Chance – ‘Honeysuckle’

Volgens Greyson Chance gaat ‘Honeysuckle’ over het feit dat zijn persoonlijkheid met de seizoenen mee verandert. “Ieder jaar merk ik veranderingen bij mezelf als er een nieuw seizoen aankomt. In de koudere maanden ben ik meer timide en gereserveerd en als het warmer is, voel ik me zorgeloos, energiek en vrij.” Is goed, schat. En koop een warmtelamp.

OG3NE – ‘Eurovision Medley’

Al tickets gekocht voor het online concert dat OG3NE dit weekend geeft? De kans is groot dat de zussen deze medley ook zullen laten horen tijdens dit Home Isolation Concert op zondag 17 mei vanaf 19:00 uur. De medley begint met Johnny Logans ‘What’s Another Year’, dat ze ook zongen bij Beste Zangers. Het lied dat daarop volgt, kan natuurlijk niet ontbreken in een Songfestivalmedley.

Desire – ‘Liquid Dreams’

Johnny Jewel van Chromatics schreef dit lied voor Desire en het geeft hetzelfde atmosferische gevoel als de muziek van Chromatics. Al klinkt ‘Liquid Dreams’ naast melancholiek ook zomers warm.

Katy Perry – ‘Daisies’

Beetje jammer dat Katy Perry met haar laatste album een beetje uit de picture is verdwenen. Echte hits als ‘Roar’ ontbraken, en haar laatste los uitgebrachte singles waren best aardig. Maar ken jij ze nog: ‘Harleys in Hawaii’, ‘Small Talk’ en ‘Never Really Over’? ‘Daisies wordt nu gepresenteerd als de leadsingle van Katy’s nieuwe album, dat op 14 augustus zal verschijnen. Het heeft een herkenbaar refrein, dat wel.

Ilse DeLange & Michael Schulte – ‘Wrong Direction’

Met haar nieuwe single ‘Changes’ zocht Ilse DeLange weer haar vertrouwde popgeluid op, na enkele Americana- en rootsy countryprojecten. Die zoekt ze in dit duet met de Duitse Michael Schulte weer een beetje op. Gaat Ilse hiermee de Duitse markt veroveren?

Little Mix – ‘Break Up Song’

Tot slot de nieuwe Little Mix. In plaats van de inmiddels vrij standaard geworden Home Isolation Video komen de meiden met een leuke animatie, en voor de beelden waarin de zangeressen zelf figureren, hebben ze ook iets leuks gevonden. Hoewel het lied ‘Break Up Song’ heet, is het best een vrolijk liedje.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau