Het is alweer vijftien jaar geleden dat Queer Eye for the Straight Guy voor het eerst op tv was te zien. De realityshow draaide toen nog om make-overs van (vaak ruwe bolster, blanke pit-achtige) heteromannen. Een aantal jaar geleden kwam er een vervolg dat een stuk diverser werd ingestoken en heette kortweg Queer Eye.

Team 
Het vaste team van deskundigen dat mensen in de afleveringen met raad en daad bijstaat, bestaat uit Antoni Porowski (eten, wijn), Bobby Berk (interieur, design), Karamo Brown (cultuur), Jonathan Van Ness (uiterlijke verzorging) en Tan France (mode).

Dit seizoen gaan de heren het land in en bezoeken ze onder meer Atlanta in de staat Georgia en Philadelphia in de staat Pennsylvania. Ze zoeken mensen op met verschillende achtergronden, die vaak totaal anders denken over het leven dan de heren zelf.

Guacamole
Je steekt er zelf ook nog wat van op. Hoe je bijvoorbeeld een guacamole maakt met alle ingrediënten uit de natuur of van de boerderij.

Het nieuwe seizoen verschijnt op 5 juni op Netflix. Daar zijn ook de vier voorgaande seizoenen te zien, evenals een specials die ze opnamen in Japan.