Het Beijing Queer Chorus maakte de video voor de Internationale Dag Tegen Homo-, Bi-, Intersekse- en Transfobie, op zondag 17 mei. Op Facebook schrijven leden van het koor: “Het doel was om te laten zien hoe seksuele diversiteit voorkomt in de natuur. Als de natuur verschillende seksuele voorkeuren respecteert, waarom kan de mens dan niet hetzelfde doen?”

Onbevangen
Koorlid Yifan vertelt aan The Global Times: “Naast giraffen zijn er andere dieren waarbij gay koppels voorkomen, zoals pinguïns. Met dit filmpje willen we mensen op een onbevangen manier naar de natuur laten kijken en hopen we dat ze ook op een open manier naar onze samenleving kijken.”

In de video is te zien hoe twee giraffen, een mannetje en een vrouwtje, blaadjes eten van een boom. Dan vertrekt het vrouwtje en komt er een ander mannetje bij. Het geslacht van de giraffen is herkenbaar aan een symbool boven het hoofd van de dieren.

Schaduwpoppen
Overigens is er discussie over de liefde van mannelijke giraffen voor elkaar. Er zijn mensen die beweren dat het inderdaad om liefdesrelaties draait, terwijl anderen stellen dat het ene mannetje de ander probeert te domineren. Maar dat maakt voor dit fraaie filmpje niet uit, dat met schaduwpoppen is gemaakt.