Voor het eerst online: Madonna’s Coachella-optreden uit 2006

Leestijd: < 1 min

Nadat Madonna haar album Confessions On The Dancefloor had uitgebracht, gaf ze een optreden tijdens het Coachella Festival. Beelden daarvan zijn nooit officieel online verschenen, maar nu komt daar verandering in: Madonna deelt vandaag de live-versie van ‘Hung Up’ op haar eigen YouTube-kanaal.

Wie op YouTube zoekt op ‘Madonna Coachella 2006’, komt heel wat fragmenten tegen van haar optreden. Haar volledige concert is er weliswaar te vinden, maar de beelden zijn onscherp en het geluid is slecht.

In die tijd was het niet gebruikelijk voor artiesten van Madonna’s kaliber om een festival te verschijnen. Nu zie je er iedereen, van Beyoncé op Coachella tot Dolly Parton op Glastonbury, maar in 2006 was het nog een uitzondering. Madonna zong vier tracks van haar Confessions-album (naast ‘Hung Up’ waren dat ‘Get Together’, ‘I Love New York’ en ‘Let It Will Be’), aangevuld met ‘Ray Of Light’ en ‘Everybody’.

Binnenkort verschijnt de documentaire Coachella: 20 Years in the Desert, waarin ook fragmenten van Madonna’s optreden te zien zullen zijn. Er doken al wat beelden op, geschoten met een zogeheten pro-shot camera.

Vanaf vandaag om 17:00 uur staat Madonna’s live-vertolking van ‘Hung Up’ op haar YouTube-kanaal.

Beeld: Wikipedia

Powered by Labrador CMS