Nadat onlangs een ander stel in Amsterdam Oost tot twee maal toe werd belaagd, was het gisterenavond opnieuw raak. Het slachtoffer voer met zijn man in een kano. Wanneer er vanaf de kant homofobe opmerkingen werden gemaakt, besloot het stel verhaal te gaan halen.

Tijdens het gevecht dat ontstond werd een van de mannen in zijn onderarm gestoken met een stuk glas. De daders renden na het incident weg, het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Later die avond werden, op basis van de signalementen, drie tieners opgepakt door agenten. De agenten waren reeds bekend met de verdachten vanwege overlastgevend gedrag. Degene die met het stuk glas heeft gestoken is veertien jaar oud, de andere twee daders zijn veertien en vijftien.

Een politiewoordvoerder zegt de zaak hoog op te nemen. Het slachtoffer wordt door het netwerk Roze in Blauw ondersteund in het doen van aangifte. Eerder zei burgemeester Femke Halsema tegen lokale zender AT5 dat ze mogelijk lokagenten wil gaan inzetten tegen anti-homogeweld.