Frank van Laar en Bart Post togen dinsdagmorgen naar het stadskantoor in Utrecht voor hun flitshuwelijk. Frank had een hoedje op en rode bretels, Bart droeg een stropdas in de kleuren van de regenboog. Binnen een paar minuten is het alweer bekeken en zijn de heren man en man. Na een zoen verschijnt ineens burgemeester Jan van Zanen en biedt het kersverse echtpaar een grote bos bloemen aan. Een verrassing van Frank, voor Bart.

Potten en Pannen
Ze kennen de burgemeester van Broodje van Martin, in Wijk C. Daar wippen ze geregeld even binnen voor iets lekkers. In Utrecht kent men Frank en Bart vooral van de kookwinkel Potten en Pannen in de Nachtegaalstraat, waar vooral Frank tot twee jaar geleden achter de toonbank stond. Samenwerken deden ze niet veel, want, zegt Bart: “We kunnen beter samenleven dan samenwerken.”

Valentijnsdag
Bart vroeg Frank op Valentijnsdag dit jaar ten huwelijk. Waarom hij daar zolang mee heeft gewacht? “Ik stel Frank al tientallen jaren voor als mijn man. Dit is een bezegeling van onze liefde. Nu is hij eindelijk écht mijn man.” Er is ook een praktische reden voor het huwelijk. “In deze tijden van corona is het medisch gezien beter om gehuwd te zijn. Je hebt dan meer de beschikking over elkaar. Bart vindt dat in deze tijden handelend optreden hard nodig is en dan kun je maar beter getrouwd zijn.” Maar, benadrukt Bart, het is vooral de liefde.

Bruidstaart
Na de huwelijksvoltrekking reden Bart en Frank in een roze taxi naar Broodje van Martin. Hier volgt wederom verbazing, want Martin en zijn vrouw Ria hebben hun zaak volledig versierd met roze ballonnen, slingers en een rode loper. Er staat een grote bruidstaart uitgestald met een hart erop.

Feest
Een feest voor maximaal dertig gasten volgt, wanneer het weer kan, in hun tuin aan de Maliebaan. En de heren denken intussen ook al na over een echt groot feest… Foto's van het huwelijk zijn te zien bij het AD.

Roze ouderen
Twee jaar geleden maakte Rik van de Westelaken een serie portretten over roze ouderen, voor het Utrechtse Midzomergracht Festival. Hij sprak ook met Frank, en Bart dook ook nog even op in de onderstaande video.