De 30-jarige dokter Francisco José Alvado was rond 10 maart aan het werk in zijn ziekenhuis, toen hij last begon te krijgen van een droge hoest. “Het was op dat moment chaotisch in het ziekenhuis, dus besteedde ik er weinig aandacht aan”, vertelt hij aan de Spaanse medische magazine Redacción Médica. Daarna volgden vermoeidheid en pijnlijke spieren.

In tranen
Op 12 maart werd Alvado positief getest op covid-19. Hij ging negentien dagen in thuisquarantaine, al had hij naar eigen zeggen maar zes dagen lang ziekteverschijnselen. “Maar toen ik het aan mijn oma vertelde, was ze in tranen. Er was op dat moment nog niet veel bekend over het virus.”

Op 31 maart ging Alvado weer aan het werk. Op 3 april volgde een verrassende mededeling: hij was zonder het te weten verkozen tot Mr. Gay World. Dit jaar was er geen ceremonie waarbij een winnaar op het podium werd gehesen, sterker nog: de hele verkiezing is uitgesteld tot 2021.

Alsnog Mr. Gay World
Alvado kreeg de titel alsnog, omdat hij vorig jaar meedeed en tweede werd. De organisatie had besloten dat de winnaar van vorig jaar, de Filipijnse Janjep Carlos, zijn titel na precies een jaar zou kunnen overdragen aan zijn runner-up. En zo geschiedde, zodat Alvado zich nu een jaar lang Mr. Gay World mag noemen.

Hier onder zijn deelnemersvideo, gevolgd door de mooiste foto’s van zijn Instagram-account.