“We moeten schreeuwen dat we trots zijn als iemand ons iets anders probeert te vertellen”

Vijf vragen aan Braziliaans model en zangeres Pabllo Vittar

Leestijd: < 1 min

Ieder jaar nodigt Calvin Klein in de zomer een aantal aansprekende persoonlijkheden uit om deel te nemen aan hun Pride-reclamecampagne; CK noemt het een viering en een ode aan zelfexpressie. Dit jaar is model, zangeres en dragqueen Pabllo Vittar – zij heeft een triljard volgers op haar social media – een van de talenten die te zien is in #proudinmycalvins.

Droeg jij al Calvin Klein voordat je voor deze campagne werd gevraagd?
“Ja, altijd! Vooral het ondergoed. Ik ben een levenslange fan van het merk! Als kind zag ik de advertenties van Calvin Klein in tijdschriften en op billboards en ik was daar dan totaal van onder de indruk. Dat ben ik nog steeds, trouwens.”

Wist je dat Calvin Klein al geruime tijd en wereldwijd LHBTQ-projecten ondersteunt?
“Ja, dat wist ik inderdaad al. En de manier waarop ze dat doen is geweldig. Bijvoorbeeld door het ondersteunen van OutRight Action International bij de lancering van hun COVID-19 LHBTQ Global Emergency Fund.”

Pabllo Vitar
Pabllo Vitar

Je bent zelf een icoon voor veel Brazilianen. Maar jouw moeder Verônica is jóúw grootste icoon. Waarom is ze zo speciaal voor je?
“Zij was een alleenstaande moeder met veel kinderen (lol)! Altijd sterk, hardwerkend en genietend van het leven. En ze respecteerde andere mensen, en steunde mij en mijn zussen in het verwezenlijken van onze dromen. Zij is de beste.”

Wat jammer dat je in juni niet in Amsterdam mag optreden – we hadden erg veel zin in je komst. Hoe heeft COVID-19 jouw leven en jouw werk erg beïnvloed?
“Oh, hou op hoor! Ik hou van Amsterdam, ik ben er al een paar keer geweest en ik mis de stad en mijn vrienden in Amsterdam. Ik heb veel shows moeten verplaatsen, maar dat is oké, optreden is nu even niet het allerbelangrijkste. Wat wij nu moeten doen, is voor onszelf zorgen en ons best doen om deze pandemie snel te laten eindigen. Daarna kom ik wel weer naar Amsterdam voor mijn eerste show daar en ik kan je niet vertellen hoe opgewonden ik nu al ben!”

Heb je tips om trots te zijn zonder de fysieke Pride-vieringen, dit jaar?
“Wij moeten hiervan leren. Trots zijn en vechten voor gelijkheid vindt niet binnen een maand of een dag plaats – daar moet je elke dag weer aan werken. Laten we elke dag trots zijn en laten we schreeuwen dat we trots zijn als iemand ons iets anders probeert te vertellen!”

Foto's en video: Ryan McGinley

Powered by Labrador CMS