Volker Bruch en Liv Liesa Fries vertolken de hoofdrollen in de groots opgezette internationale successerie van Tom Tykwer, Henk Handloegten en Achim von Borries, Babylon Berlin.

Beurscrash
In de tumultueuze weken voor de beurscrash van 1929 onderzoeken inspecteur Gereon Rath en Charlotte Ritter de brute moord op actrice Betty Winter. Terwijl Gideon worstelt met zijn drugsproblemen en zijn nieuwe gezinsleven vecht Charlotte voor erkenning op het door mannen gedomineerde politiebureau.

Voor sommigen bieden de zware tijden juist nieuwe mogelijkheden. Terwijl de opmars van de geluidsfilm oudgedienden overbodig maakt, waagt de duistere Armeen zijn kansen als filmproducent. Hij ontdekt echter al snel dat de filmindustrie net zo verrot is als de onderwereld.

Nazi
Anderen vechten voor politieke macht. De zwarte Reichswehr onderneemt een nieuw poging de democratie onderuit te halen. De begrafenis van een beruchte, vermoorde Nazi is de perfecte gelegenheid voor een gewelddadige botsing met de communisten.

Maar ’s nachts lijkt alle ellende vergeten en danst de stad, alsof er geen morgen is, op de rand van de vulkaan.

Waar te zien?
Het derde seizoen van Babylon Berlin bestaat uit twaalf afleveringen van vijftig minuten. De serie is voor € 24,99 verkrijgbaar op dvd. De serie bekijken op Lumiereseries.com kost € 12,50. Hier de trailer.