Grindr verwijdert filter etniciteit

“We blijven racisme op Grindr bestrijden”

Leestijd: 2 minuten - door Winq redactie op 02 juni 2020

Het bedrijf heeft op Twitter bekendgemaakt dat zij het het 'etniciteitsfilter' van de datingapp met de volgende update zal verwijderen. De keuze werd gemaakt uit solidariteit met de Black Lives Matter-beweging.

Grindr is de grootste gay datingapp ter wereld. Op de app is het mogelijk om op kenmerken als leeftijd, lichaamslengte, gewicht, seksuele positie, lichaamstype, relatiestatus en etniciteit te filteren. Profielen die niet aan de door de gebruiker ingestelde criteria voldoen, worden niet getoond. Met de volgende update zal het dus niet meer mogelijk te zijn om andere gebruikers op basis van hun etniciteit te filteren uit het overzicht van profielen.

Grindr zegt een zero-tolerancy policy voor racisme en hate speech op de datingapp te hanteren. Naast het verwijderen van het etniciteitsfilter zal het bedrijf ook geld doneren aan het Marsha P. Johnson Institute en aan Black Lives Matter.

UPDATE: Inmiddels hebben ook datingapps Jack'd en Scruff aangekondigd hun 'etiniciteitsfilter' te verwijderen. Sinds publicatie van dit artikel zijn er twee updates van Grindr voor iOS uitgegeven: het filteren op etnische afkomst is hierin nog altijd mogelijk.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 105

Deze keer: Erik Mouthaan, vaders uit de kast en win een toptv

Neem een abonnement

Geef cadeau