Kylie is niet het eerste album van Kylie dat Kylie heet. Haar debuutalbum uit 1988 heette namelijk ook al Kylie, maar op die hoes zag ze er totaal anders uit dan nu met haar permanent en haar eighties-hoofddeksel. Op dat eerste album stonden de hits die ze maakte met Stock, Aitken & Waterman, waaronder ‘I Should Be So Lucky’, ‘Got to Be Certain’, ‘The Loco-Motion’ en ‘Je Ne Sais Pas Pourqoui’.

Nummer vijftien
Het nieuwe Kylie-album is haar vijftiende studioalbum en de opvolger van het op country geïnspireerde album uit 2018, Golden. Haar nieuwe album gaat weer meer richting disco. “Er is nu heel veel liefde voor de vroege jaren 2000”, zegt Kylie in een interview. Rond die tijd was er ook een hernieuwde aandacht voor disco, en niet toevallig deed ze daar toen zelf ook aan mee met tracks als ‘Spinnin’ Around’ en ‘Your Disco Needs You’.

Dit jaar nam Sam Smith een nieuwe versie op van Donna Summers ‘I Feel Love’ en kwam ook Dua Lipa al met een discoplaat. Haar nieuwe album bestaat uit songs die voelen als ‘puur escapisme’, zegt Kylie. Dat wil niet zeggen dat ze zich richt op een jong publiek, haar nieuwe muziek is ‘grown-up disco’. “Want ook volwassenen moeten af en toe lol kunnen maken.”

Woonkamer
Kylie maakte haar album vanuit haar woonkamer, die ze deels liet ombouwen tot studio. “We hadden heel wat technische obstakels waar we tegen aanliepen, maar ik ben dankbaar dat ik mijn album op deze manier heb kunnen maken. Ik heb het heel druk gehad, en heb veel geleerd over muziek opnemen met anderen op afstand.”

Dat deed Kylie dus toen ze in Engeland in lockdown zat. “We varen met de rest van de wereld mee op deze emotionele golf, en creativiteit heeft me daar enorm mee  geholpen”, zegt ze.

Lockdown
Wat deed ze nog meer tijdens de lockdown? “Ik dacht dat ik mijn huis zou uitmesten, maar dat is niet gebeurd. Ik heb ook niet aan fitness gedaan, geen taal geleerd of dat soort dingen die mensen ineens gingen doen. Verder heb ik vooral kruiden gegeten, variërend van allerlei zaadjes tot salades.” En ze miste haar vaderland, Australië. “Maar het belangrijkste is dat we gezond blijven, en dat ik mijn album ook op deze manier heb kunnen maken.”

Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.