Let's talk about sex

“Ik date met mannen die een vrouw en kinderen hebben”

Stefan heeft als zijn travestie-alter ego seks met getrouwde heteromannen

Leestijd: 3 min

Stefan heeft als zijn travestie-alter ego seks met getrouwde heteromannen. Hij voelt zich er zelfverzekerder door en krijgt de aandacht waar hij naar op zoek is, maar hoe gaat hij om met veilige seks?

“Ik kwam vijf jaar geleden voor het eerst in aanraking met drag” vertelt Stefan. “Ik kreeg te horen dat ik een vrouwelijk gezicht had en dat ik prachtig zou zijn in drag.” Stefan besloot het uit te proberen, en kreeg direct aandacht van heteromannen. “Sindsdien date ik voornamelijk met zulke mannen. Vooral getrouwde Marokkaanse mannen.” Die willen vaak van alles van Stefan weten, maar willen zelf zo anoniem mogelijk blijven. “Tijdens zo’n date ben ik gekleed als vrouw en gedraag ik me ook zo. Ik denk dat ze seks met me hebben om te ontsnappen aan hun realiteit.”

Stefan woonde vier jaar samen met een man zonder diens familie ooit te ontmoeten. ”Hij durfde er niet voor uit te komen dat hij gay is. Als mijn schoonouders op bezoek kwamen moest ik weg, en werden mijn spullen verstopt. Alsof ik niet bestond.” Tijdens seks verkleedde Stefan zich meestal als vrouw. “De keren dat ik seks met hem had zonder me eerst te verkleden, zijn op een hand te tellen. Nu heeft hij een vriendin.”

“ik heb altijd condooms klaarliggen, maar ze gebruiken die nooit”

“Ik heb altijd condooms klaarliggen, maar ze gebruiken die nooit”

Tegenwoordig heeft Stefan geen seks meer zonder zich als vrouw te verkleden. “Als mijn andere karakter ben ik een heel ander persoon. Ik ben zelfverzekerder, het voelt niet eens gespeeld. Ik zit lekkerder in mijn vel.” Zijn partners, die geen seks hebben met andere mannen tenzij die zich als vrouw verkleden, ontmoet hij via internetfora. “Het zijn mannen die op zoek zijn naar iemand om anale seks mee te hebben, of omdat ze gehoord hebben dat mannen beter zouden pijpen dan vrouwen. Ik ben nu in contact met een man die een vrouw en kinderen heeft. Hij zit helemaal vast in zijn huwelijk en kan bij mij alles loslaten. We hebben vaak bare seks condoom, onder invloed van drugs.” 

“ik doe het uit liefde, omdat ik gevoelens voor hem heb”

Hoewel Stefan soms wel oppert om toch condooms te gebruiken, hebben zijn partners daar weinig interesse in. “Ik heb altijd condooms klaarliggen, maar ze gebruiken die nooit. Dan zeggen ze dat ze me goed willen voelen, of me zwanger willen maken.” Zelf laat Stefan zich elke drie maanden testen bij de GGD, maar het lukt vaak niet om zijn partners ervan te overtuigen om dat ook te doen. “Sterker nog, een man zei tegen me: als je een soa hebt weet ik je te vinden.” Toch probeert Stefan waar mogelijk zijn partners te motiveren om zich te laten testen. “Ik heb een paar mannen verteld dat ze zich bij de GGD gratis kunnen laten testen en behandelen als ze vertellen dat ze het doen ‘met meisjes zoals ik’. Een paar durfden toen wel naar de GGD te gaan.”

“Ik doe het uit liefde, omdat ik gevoelens voor hem heb”

Naast risico’s op het gebied van seksuele gezondheid maakt Stefan ook andere nare dingen mee. “Ik word vaak uitgescholden. Tijdens de seks is het leuk, maar na afloop voelen ze zich schuldig en hebben ze spijt. Ik weet dat ik niet sterk genoeg ben als het op een ruzie zou uitlopen. Ik heb altijd pepperspray bij me om mezelf te beschermen. Gelukkig heb ik dat nooit hoeven te gebruiken.” Stefan kent andere jongens die zich ook als vrouw verkleden en dan seks hebben met heteromannen. Ze wisselen ervaringen uit en waarschuwen elkaar wanneer iemand een slechte ervaring heeft. “Andersom gebeurt het ook dat mannen elkaar tippen over ‘meiden’, en contacten aan elkaar doorgeven.”

Er is een man waar Stefan vaker en langer mee date. “Dan ben ik anderhalve dag als vrouw bij hem. Met een pruik op mijn hoofd en volledig opgemaakt, waardoor ik er geil uitzie voor hem. Hij zit dan in de woonkamer voetbal te kijken terwijl ik in de keuken sta te koken. Ik doe het uit liefde, omdat ik gevoelens voor hem heb.” Toch weet Stefan dat de kans op een relatie heel klein is. “Maar we appen de hele dag met elkaar. Hij zegt dat hij niet kan stoppen met aan mij denken. Als hij bij zijn vrouw is, wil hij eigenlijk bij mij zijn.”

Illustratie: Hanna Whittle

Powered by Labrador CMS