Russische politieke advertentie maakt huwelijk tussen twee mannen belachelijk

Leestijd: < 1 min

Rusland gaat op 1 juli naar de stembus, onder andere om vast te leggen of een huwelijk alleen tussen een man en een vrouw mag plaatsvinden. Pro-Kremlin media verspreidden een reclamespotje waarin een huwelijk tussen twee mannen op de hak wordt genomen. Het Engelstalige The Moscow Times deelde het filmpje met de buitenwereld.

In het referendum dat op 1 juli plaatsvindt stemt Rusland om vast te leggen of het huwelijk alleen mag plaatsvinden tussen een man en een vrouw. Daarnaast wordt tijdens het referendum vastgelegd of een president steeds opnieuw herkozen kan worden, ongeacht hoe lang deze persoon al president is geweest. Dit zou president Poetin in staat stellen om zichzelf voor de komende twaalf jaar verkiesbaar te stellen als president.

The Moscow Times is een van de weinige onafhankelijke – dus niet door de overheid beheerde – media in Rusland. Zij deelden dit filmpje op hun social media, waarin iedereen blij is dat een jongen eindelijk geadopteerd wordt, tot ze erachter komen dat hij dan twee vaders krijgt.

Bron: The Moscow Times

Powered by Labrador CMS