Vijf jaar openstelling huwelijk in VS levert bijna 4 miljard dollar op

Leestijd: < 1 min

Eind deze maand is het vijf jaar geleden dat het huwelijk werd opengesteld voor M/M en V/V in de Verenigde Staten. Sindsdien zijn 293.000 koppels van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijk getreden. En dat heeft aardig wat geld in het laatje gebracht.

Op 26 juni 2015 besloot het Amerikaanse Hooggerechtshof dat het huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen kon plaatsvinden en legaal werd in alle Verenigde Staten. 293.000 koppels zijn sindsdien in het huwelijksbootje gestapt.

Daarvoor al waren sommige M/M- en V/V-stellen met elkaar getrouwd in de staten waar dat al mogelijk was. Het aantal getrouwde koppels van hetzelfde geslacht bedraagt nu 513.000.

Dit heeft niet alleen gezorgd voor gelijke rechten op dit vlak, maar ook voor een flinke economische opsteker. Wie gaat trouwen, doet dit natuurlijk op zijn eigen manier, maar aan een gemiddelde bruiloft gaat aardig wat geld op.

Gemiddeld geven heterokoppels rond de 15.000 dollar uit aan hun bruiloft. Gay stellen zitten daar onder: bij hen ligt het bedrag op 11.000 dollar gemiddeld.

Dit heeft ervoor gezorgd dat al die 293.000 ‘extra’ bruiloften ongeveer 3,8 miljard dollar hebben opgeleverd. Bovendien hebben deze bruiloften gezorgd voor ongeveer 45.000 fte’s voor een vol jaar.

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS