Steven Appleby is een van de vaste cartoonisten van de Britse krant The Guardian. In zijn vrije tijd trekt hij regelmatig vrouwenkleding aan, maar gêne weerhield hem ervan om zijn verhaal op te schrijven, zo is te lezen in het nawoord van Dragman.

Fantasie
Dragman vertelt niet het levensverhaal van Appleby zelf, maar is een fantasie over superhelden. De hoofdrol is voor August Crump, die als ambtenaar werkt op de afdeling paspoorten. Zijn vrouw Mary-Mary en zijn kind heeft hij nooit verteld dat hij vrouwenkleren aantrekt. En zo verandert hij in de superheld Dragman.

Met zijn andere identiteit is hij een soort antiheld die levens van mensen redt. Dragman zweeft letterlijk over de daken, maar dat brengt niet alleen maar een gevoel van vrijheid met zich mee. Want wat als zijn geheim uitkomt? Hoe zou Mary-Mary daar op reageren?

En dan is er ook nog een aantal andere superhelden dat zich ophoudt in de Londense suburbs, waartegen Dragman zich moet zien te verhouden.

Getekende roman
Dragman is geïnspireerd door de superheldenstrips die Appleby las als kind en gebaseerd op zijn eigen geheime leven. In de getekende roman strijdt August tegen hebzucht, het kwaad en zijn eigen onzekerheid.

Dragman is in Nederland uitgebracht door Uitgeverij Podium, bestaat uit 336 pagina’s en heeft een adviesprijs van  € 27,50.