De wereldwijde hitserie Fleabag is inmiddels bekroond met vele tientallen prijzen en nominaties, onder meer een BAFTA Award, twee Golden Globes, drie Satellite Awards en zes Primetime Emmy Awards.

Bedenkster en hoofdrolspeelster Phoebe Waller-Bridge (Crashing), die ook het scenario voor Killing Eve schreef, is inmiddels zo gewild dat ze op verzoek van de makers het scenario van de 25ste Bond-film No Time to Die oppoetste.

Waar gaat het over?
Fleabag is een in Londen wonende, seksverslaafde dertiger, die porno kijkt en de een na de andere man haar bed in sleept bij gebrek aan een doel in haar leven. Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd.

Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (Olivia Colman - bekend van The Crown/Broad Church/The Favourite). Dit leidt tot een aaneenschakeling van ongemakkelijke en bizarre situaties die worden versterkt door het feit dat ze zich rechtstreeks tot de kijker richt.

Seizoen twee
Het tweede seizoen van Fleabag gaat verder waar het eerste eindigde. Terwijl Fleabag meer op haar gemak lijkt te zijn met zichzelf en haar nieuwe, bruisende café, zorgt haar dysfunctionele familie alleen maar voor meer onrust.

Met haar zus Claire heeft ze niet meer gesproken sinds de catastrofale gebeurtenissen op de Sexhibition. Ze ziet haar weer voor het eerst op het verlovingspartijtje van hun vader, dat niet al te feestelijk uitpakt. Fleabag ontmoet er bovendien een katholieke priester die haar leven volledig op zijn kop zet.

Waar te zien?
Het tweede seizoen van Fleabag is voor € 9,99 te zien via Lumiereseries.com. Vanaf 23 juni is-ie ook verkrijgbaar op dvd, voor € 14,99. Hier de trailer.