Muziek op vrijdag: iets nieuws van Erasure en iets prachtigs van Zevdaliza

Thank God It's Friday!

05 juni 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Goh, Erasure. Daar hadden we al een eeuwigheid niet meer aan gedacht, terwijl er nog steeds nieuwe muziek uitkomt. Die overigens heel vertrouwd klinkt, zoals je hier onder kunt horen. Verder de wekelijkse OG3NE-update, de Pet Shop Boys die met een quarantaine-versie komen van hun 'West End Girls' en een verrassing van Madonna. Maar er is meer...

Erasure – ‘Hey Now (Think I Got A Feeling)’

We horen je denken: “Goh, Erasure, bestaan die nog?” Jazeker, en binnenkort komt het achttiende studioalbum uit van Andy Bell en Vince Clarke. Neon heet-ie en is de opvolger van World Be Gone uit 2017. ‘Hey Now’ klinkt als hun vertrouwde jarentachtighits ‘Sometimes’ en ‘A Little Respect’.

Charlotte Leigh – ‘Life’

Deze singer-songwriter uit Arkansas woont tegenwoordig in country-walhalla Nashville. ‘Life’ is een ballad die doet denken aan het rustiger werk van P!nk.

Kiesza – ‘Crave’

Van onder een enorme bos rode krullen zingt Kiesza de longen uit haar lijf, in een prachtige outfit bovendien die afkomstig lijkt uit de verkleedkist van de latere Dolly Dots. Het lied: een midtempo elektrodingetje dat best lekker in het gehoor ligt.

Pet Shop Boys – ‘West End Girls (New Lockdown Version)’

Oké, het origineel van ‘West End Girls’ is nu eenmaal niet te overtreffen, ook niet door de Pet Shop Boys zelf. Maar het mooi om te horen hoe ze een moderne draai geven aan hun eigen klassieker.

OG3NE – ‘Earth, Wind & Fire Medley’

Lekker jammen, samen met een achtkoppige band deze keer. OG3NE maakt zich het volle geluid van EWF helemaal eigen met deze medley, die begint met ‘Starlight’, waarna ‘Let’s Groove’ en ‘September’ volgen. Prachtig, wederom.

Sevdaliza – ‘Joanna’

De Iraans-Nederlandse Sevdaliza heeft een ontzettend mooie stem. De zangeres, die eigenlijk Sevda Alizadeh heet, bracht in 2017 haar eerste album uit, ISON genaamd. Daarna volgden een EP en enkele losse singles. Dit is na ‘Oh My God’ en ‘Lamp Lady’ alweer haar derde in 2020. ‘Joanna’ is betoverend.

Madonna – ‘Take A Bow (B-Roll)’

Verrassing! Zelf zal ze er niet zo blij mee zijn, maar Madonna’s ‘Take A Bow’ b-roll is gelekt en op YouTube gezet. Bijna een uur lang is te zien hoe Madonna alle bekende scènes uit de video opneemt, soms uit haar rol van femme fatale valt en in de lach schiet, af en toe behoorlijk geïrriteerd naar haar crew kijkt en tussen de figuranten op een tribune het applaus oefent. Omdat het zo lang duurt, vallen je je ineens allerlei nieuwe details op. De sieraden die ze draagt, haar wimpers, en wie is die vrouwelijke figurant die haar maant om op te staan?

O, en kijk meteen even de MTV-special 'No Bull' terug, oftewel 'The Making Of 'Take A Bow''.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau