“Ik heb ooit bijna het topje van mijn wijsvinger in een gerecht gestopt”

Marijn Bosch vertelt over zijn signature dish

10 juni 2020, Winq redactie, 3 minuten

In deze rubriek vragen we onze lezers welk gerecht zij op tafel zetten wanneer ze écht indruk willen maken. Bijvoorbeeld bij een eerste date, als ze voor het eerst gaan koken voor hun schoonouders, of wanneer ze gewoon goede culinaire sier willen maken. Marijn Bosch (22), office-manager bij UNGA en levensgenieter, kiest als hij uit eten gaat graag voor een gerecht dat hij nog nooit gegeten heeft.

“Ik hou van het idee van koken, maar ik doe het niet zo snel voor mezelf. Ik hou er heel erg van om bij vrienden te eten, die goed kunnen koken. Of om uit eten te gaan, dat ook. Ik vind Mi-Yao in Amersfoort bijvoorbeeld een top Aziatisch restaurant. Of gewoon een pizzaatje eten bij La Scala, waar ik als tiener in de bediening heb gewerkt.

Signature Dish Marijn

Wraps

(voor 3-4 personen)

Deze wraps aten we vroeger thuis bij mijn mama’s altijd. Ik was als kind een moeilijke eter en dit gerecht was perfect. Over de hele tafel stonden dan allemaal bakjes met groente, vlees, vis, guacamole, knoflooksaus en geraspte kaas. Je kon zelf je wrap beleggen en bepalen hoe vol je hem wilde of hoe niet vol je hem wilde. Dat vond ik vroeger altijd heel fijn. Nog steeds maak ik het graag voor vrienden als ze bij me komen eten. Zo kun je goed rekening houden met iedereen die mee eet.

Het is ook weleens helemaal misgegaan. Ik was voor een vriend uitgebreid aan het koken, hij kwam binnen en ik ging verder met snijden. Ik keek naar hem, we praatten wat en ik raakte afgeleid. Opeens had ik ‘tjak!’ een stuk van m’n wijsvinger afgesneden. Het was een stukje nagel en een stukje vlees, echt wel veel. Daar ging het diner. Ik was helemaal in paniek en het deed heel veel pijn. Uiteindelijk hebben we wel lekker gegeten, maar het duurde wat langer voordat het er was, haha. Ik bloedde als een rund, zo naar. Sindsdien let ik goed op tijdens het koken!”

Ingrediënten

1 à 2 paprika’s • 1 blikje mais • 1 komkommer • 3 tomaten • krop sla • yoghurt • 2 eetlepels mayonaise • 2 eetlepels mosterd • 1 sjalot • 1 rode peper • 2  eentjes knoflook • 2 avocado’s • een limoen • 500 gram kalkoen / vega kip • peper & zout • pak van 12 wraps

Bereidingswijze

De knoflooksaus: meng een half bakje yoghurt, twee eetlepels mayonaise, twee theelepels mosterd, een beetje peper, en twee tenen knoflook. Roeren maar en klaar!

De guacamole: snij de sjalot, de rode peper en halve teen knoflook in kleine stukjes. Doe de twee avocado’s erbij en prak het door elkaar. Breng de guacamole nog meer op smaak met wat limoen, peper en zout. Snij de paprika, tomaat, komkommer en bak tegelijk de kalkoen/vega kip totdat ze gaar zijn.

Zet alle gesneden groente en de maïs, sla, geraspte kaas, kalkoen/vega kip, guacamole en knoflooksaus in leuke bakjes op tafel. Warm de wraps op in de oven, pan of magnetron en vullen maar. Smakelijk eten!

Foto's: Jasper Koekoek

Artikelen in dezelfde serie - Signature dish

Jason Tjon Affo: “Koken is voor mij dé manier om affectie te tonen”

“Het is een barbecue, oven en rookoven tegelijk”

“Wanneer ik heimwee heb, kook ik mijn favoriete gerechten uit Shanghai”

“Mijn moeder, mijn vriend, iedereen smult van dit gerecht”

“Surinaamse mensen zijn – terecht – kritisch over hun gerechten”

“Een diepvriesmaaltijd komt er bij ons echt niet in”

“Mijn vriend vindt de mijne gelukkig net zo lekker als die van mijn moeder!”

“Vooralsnog komt mijn Indiase kookkunst uit een Knorr-pakje, dat kan beter”

“Ik was een van de eerste ‘koks’ die kook­demon­straties gaf in de plaatselijke supermarkt”

“Dit is mijn vaders recept, maar ik gaf er een vegan draai aan”

“Ik was wat huiverig om dit recept uit te proberen”

“Bij het maken van een tarte tatin ligt de verhouding inspanning-plezier ideaal scheef”

“Mijn man en ik vieren samen onze verjaardag, de hele tafel staat dan vol zelfgemaakte gerechten”

“Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet kook”

“De traditionele Libanese barbecue herinnert me aan mijn thuisland”

“Ik wil een goede gast­heer zijn en kunnen praten met de mensen die ik op bezoek heb”

“Toen ik zijn lievelingsgerecht een keer voor iemand anders maakte, werd hij boos”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau