Seth en Fiona waren broer en zus, deelden lief maar vooral leed en vlogen elkaar de hele tijd in de haren. Fiona was net gescheiden en leidde een wild vrijgezellenleven, waarbij er in elke aflevering een andere man in haar badkamer zat – tot afgrijzen van haar zoon Roel. Seth had verkering met leerman Freek. Dat was een nogal eigenaardige Duitser die iedereen begroette met ‘Grüss Gotti!’

De serie werd in één take opgenomen, met op de achtergrond de muziek van Cor Bakker en zijn orkest.

Aflevering drie
De derde aflevering, die ’t is iets meer mag het? heet, begint met een tamelijk absurde scène. Joep Onderdelinden paradeert door het beeld in slechts een boxershort en komt een logé tegen in de badkamer. Als die zich omdraait, blijkt dat zijn eigen vader te zijn.

Dan rent Joep (of eigenlijk Roel, want zo heet hij in de serie) naar Fiona en schreeuwt haar toe: “Ma! D’r zit een man in de badkamer!” Maar Fiona heeft geen tijd, want ze is bezig met een klant, wier ‘stifttanden’ ze bewerkt met citroenextract. De klant, type deftige dame, krijgt vervolgens te horen waardoor gele stifttanden worden veroorzaakt: “Door roken, drinken of alles uitspugen na seksuele handelingen. Tenzij u getrouwd bent en één merk slikt. Mevrouw D’Ancona, u moet zorgen dat u tijdens de seks eindigt met het orale gedeelte. Gewoon een kommetje naast bed en het daar in spugen. Gewoon zoals u olijvenpitten uitspuugt.”

Anneke Kreunlo
Vervolgens begint het orkest van Cor Bakker het intro van ‘It’s Raining Men’ te spelen, of iets wat daarop lijkt, werkt Fiona haar klant de deur uit, gaat ze op de wc zitten en bediscussieert met zoon Roel wat haar ex en zijn vader in de badkamer doet.

Wat bleek: ze waren elkaar tegengekomen bij een concert van Anneke Grönloh die avond ervoor (en terwijl Fiona dat vertelt, zit ze te poepen, wat te horen is aan de manier waarop ze ‘Grööönloh’ uitspreekt).

Pruik
Inmiddels is de aflevering vier minuten bezig als Seth binnenkomt, met de oude pruik van Marc-Marie Huijbrechts op z’n hoofd, maar dan in een blonde variant en met een Mel Gibson-staart. Die komt vertellen dat de moeder van Freek komt logeren (Fiona: “Die gestapogleuf!”).

Freek, die Gaaikema als achternaam heeft (en Seth dus niet), komt binnen in zijn leren broek, een leren pet op zijn hoofd en met een halsband om zijn nek.

Duitse herdersdans
Voordat de boel echt ontspoort, doen Freek en Seth een Duitse herdersdans. Als moeder eenmaal binnen is, zit Freek ernaast in Lederhosen met een jagershoedje op en is de gekkigheid compleet.

Hoe het afloopt? Dat kun je zien in de onderstaande video.

Abrupt einde
De serie eindigde tamelijk abrupt. Onder de video is te lezen dat er elf afleveringen werden gemaakt, maar dat de makers vanwege het budget dat was besteed aan het decor eigenlijk verplicht waren een tweede seizoen te maken. Daar had Kees Prins geen zin in, omdat hij niet wilde dat zijn personage Freek hem werd nagedragen. Hij wilde zich uit de serie laten schrijven, maar dat zag Paul de Leeuw niet zitten. Dus besloot hij af te zien van een tweede seizoen.

De onderstaande aflevering van Seth en Fiona werd uitgezonden op 21 april 1994. De serie is tot dusver nog niet op dvd verschenen.