Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga is een fictief verhaal met het Eurovisie Songfestival als achtergrond. In de film is te zien hoe deelname aan het festival het leven van Lars Erickssong (Will Ferrell) en Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) volledig op z’n kop zet.

Oorwurm
We hadden al een lied, namelijk de heerlijke oorwurm ‘Volcano Man’ (zie onder aan dit artikel). Nu is er ook een trailer van de film, die op 26 juni op Netflix verschijnt.

Naast Ferrel en McAdams is Dan Stevens te zien, die rivaal Alexander Lemtov speelt. Demi Lovato speelt een zangeres genaamd Katiana en is te zien met een lied dat ‘In The Mirror’ heet. James Bond- en Mamma Mia-acteur Pierce Brosnan speelt de vader van Lars, die zeer teleurgesteld is in zijn zoon. Tot slot noemen we Graham Norton, die te zien is als zichzelf.

Graham Norton
Vorige maand was Ferrell te gast in de talkshow van Graham Norton, waar hij vertelde over zijn eerste keer Eurovisie. “Dat was precies twintig jaar geleden. We bezochten de familie van mijn vrouw in Zweden. Op een avond vroeg haar nicht of we zin hadden om het Eurovisie Songfestival te bekijken. Na drie uur was het voorbij en ik heb met open mond zitten kijken. Ik kon niet geloven wat ik allemaal had gezien.”

Hier de trailer, gevolgd door ‘Volcano Man’. Detail: Will Ferrell zingt zelf, de vocalen van Rachel McAdams zijn ingezongen door Molly Sandén.