The Politician is een serie van Ryan Murphy gaat over een jonge man die koste wat kost president van de Verenigde Staten wil worden. In het eerste seizoen schopte hij het tot voorzitter van het klassenbestuur op zijn middelbare school, nu is het tijd voor het grotere werk.

Senator
Seizoen twee gaat verder waar het eerste ophield, namelijk met de strijd die Payton Hobart voert om te worden verkozen tot senator van de staat New York.

Maar of hij uiteindelijk senator wordt? Dat valt nog te bezien, want de concurrentie is groot. Judith Light speelt zijn rivaal Dede Standish, die wordt bijgestaan door haar campagnemanager Hadassah Gold, een rol van Bette Midler. In hun strijd om het senatorschap gaat het er hard aan toe, zoals te zien is in de nieuwe trailer.

Love interest
Ben Platt speelt wederom de hoofdrol, Payton Bart. David Corenswet, inmiddels bekend van zijn eigen serie Hollywood, keert terug als River Barkley, de love interest van Payton en tevens zijn rechterhand in de campagne. In de trailer is te zien hoe ze een onstuimig trio hebben met een meisje dat Astrid heet.

Ook Gwyneth Paltrow is weer van de partij. Zij speelt de moeder van Payton, Georgina Hobart. In haar zucht naar aandacht dreigt ze haar zoon te overvleugelen. Die doet er alles aan om zijn politieke boodschap over te brengen en daarbij staat Georgina hem danig in de weg.

Netflix
Het belooft wederom een spannend seizoen te worden. Hier de eerste beelden van seizoen twee, dat vanaf 19 juni is te zien op Netflix.