Er komt een film over prinses Diana, met Kristen Stewart in de hoofdrol

Spencer is de naam van deze biopic

Leestijd: < 1 min

Spencer is de naam van een nieuwe biopic over prinses Diana. De film gaat over de periode voorafgaand aan de scheiding van prins Charles. Kristen Stewart is gevraagd voor de hoofdrol van de film, waarvan de opnames begin volgend jaar van start gaan.

De filmtitel Spencer verwijst naar de achternaam van prinses Diana. Het verhaal dat wordt verteld, speelt zich af in drie dagen rond de kersttijd en laat het moment zien waarop Diana besluit dat zij niet langer de toekomstige koningin van Groot-Brittannië wil zijn. Oftewel: het is haar laatste kerst als prinses.

Het verhaal is geschreven door Steven Knight en wordt verfilmd door Pablo Larraín. Die laatste ken je wellicht van Jackie, een biopic over het leven van Jacqueline Kennedy-Onassis.

Mysterieus en fragiel
Kristen Stewart is gevraagd om Diana Spencer te spelen. Larraín noemt haar in een interview met filmmagazine Deadline een van de beste actrices van deze tijd. “Kristen kan heel veel. Ze kan mysterieus zijn en fragiel, maar tegelijkertijd ook sterk. Het is heel mooi om te zien hoe ze zich het personage van Diana eigen maakt.”

Stewart was eerder te zien in films als Charlie’s Angels en de Twilight-saga. Ook speelde ze al eerder in biopics als Seberg en JT Leroy.

De film gaat nadrukkelijk niet over de dood van Diana, liet Larraín alvast weten.

Powered by Labrador CMS