Very Vintage: de leukste gastrollen in Will & Grace

Van Cher en Madonna tot Matt Damon en Britney Spears

18 juni 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Will & Grace was leuk genoeg met alleen Jack, Karen, Will en Grace, maar zo’n beetje elke succesvolle serie gaat op den duur overstag: er komt een BA’er (Bekende Amerikaan) op bezoek. Wat vaak ook erg leuk is, denk maar eens aan het gastoptreden van Cher. En zo waren er meer sterren die hun opwachting maakten.

Deze week in de rubriek Very Vintage: de acht leukste gastoptredens in Will & Grace, met het bekendste voorbeeld om mee te beginnen.

Cher

Jack is geobsedeerd door Cher en heeft bovendien een prachtige ‘Believe’-imitatie in zijn repertoire. Als de echte Cher opduikt, ziet hij haar aan voor een dragqueen, en Cher speelt het spelletje leuk mee. Vooral als Jack roept: “I do a better Cher than you”.

Madonna

Zelf zei Madonna dat ze Will & Grace helemaal niet kende toen ze werd gevraagd om de nieuwe huisgenoot van Karen Walker te spelen, Liz genaamd. Ze speelt een office manager van een platenmaatschappij die greatest hits-albums uitbrengt met eighties hits. Madonna is best lollig (leuke pruik ook), maar wordt volledig weggespeeld door Karen Walker. Maar dat kan ook bijna niet anders.

Britney Spears

Met een heerlijk southern accent speelt Britney Spears Amber-Louise, de nieuwe co-host van Jacks talkshow die er een geheime seksuele fetisj op na houdt. Daarover vertelt ze in Jacks talkshow. Doet ze leuk, en als speciale verrassing doen George Takei en Wanda Sykes ook nog mee.

Ellen DeGeneres

Grace is boos op Will omdat hij de auto van haar oom heeft verkocht aan een non. Zuster Louise is een rol van Ellen DeGeneres, die natuurlijk allang had bewezen over komisch talent te beschikken. Hier vraagt ze aan Grace hoe het is om seks te hebben met een man, maar Will geeft antwoord.

Matt Damon

Jack heeft ineens concurrentie van ene Owen (Matt Damon), die het gras voor zijn voeten vandaan maait. Owen beweert dat hij gay is, maar Jack gelooft er niets van. Dus vraagt Jack Grace om Owen te verleiden. Matt zet Owen heerlijk bijdehand neer in de onderstaande scène.

Luke Perry

Karen denkt dat ze wordt bespioneerd, maar het blijkt hier te gaan om een vogelspotter. Die wordt gespeeld door Luke Perry (bekend van o.a. Beverly Hills 90210) en valt in een zeldzame categorie, volgens Jack: het type ‘hot gay nerd’.

Top tien

In ons eigen lijstje hebben we alleen eenmalige gastrollen opgenomen. Iemand anders maakte de volgende top tien, waar ze een iets bredere definitie hanteren. Zo staat Debbie Reynolds er bijvoorbeeld in, die af en toe opdook als de moeder van Grace. Hou verder het YouTube-kanaal van Will & Grace in de gaten. De serie is dan wel gestopt, maar hier komen er wekelijks fragmenten bij uit het omvangrijke archief.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau