Veronica Inside verliest adverteerders

Johan Derksen heeft het nu echt te bont gemaakt

19 juni 2020, Winq redactie, 0 minuten

Het tv-programma, waarin met name door Johan Derksen en René van der Gijp regelmatig homo- en transfobe opmerkingen worden gemaakt, heeft het nu dan eindelijk toch echt te bont gemaakt.

Aanleiding was níet de homo- en transfobe opmerkingen die met regelmaat in het programma (en voorganger Voetbal Inside) werden gemaakt, maar uitspraken die Johan Derksen deed in het kader van Black Lives Matter.

Zo was Derksen van mening dat het wel meevalt met racisme in Nederland, en zei hij naar aanleiding van de Black Lives Matter-protesten: “Ik zie eigenlijk alleen maar schreeuwende gekkies op tv die de ruimte krijgen.” Ook riep Derksen, toen een als Zwarte Piet verklede man in beeld kwam: “Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?”

Teruggetrokken

Onder andere scheermessenmerk Gilette heeft zich teruggetrokken als adverteerder. Tegen Het Parool zegt het merk: “We distantiëren ons van de uitspraken die in het programma zijn gedaan en steunen geen enkele boodschap die mensen kan kwetsen op basis van hun huidskleur, geslacht, hun mening of seksuele geaardheid. Daarom zullen wij per direct stoppen met adverteren rondom dit programma.” Ook Zespri Kiwifruit zegt op haar Instagram Stories de 'verontwaardiging en woede' te begrijpen. Zij zeggen zich uitdrukkelijk te distantiëren en niet meer rond het programma te willen adverteren.

Ook Albert Heijn heeft advertenties rondom het programma Veronica Inside teruggetrokken. Gamma en SNS Bank willen met zender Veronica in gesprek over de uitspraken van Derksen.

Beeld: Voetbal Inside / RTL

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau