Muziek op vrijdag: Lionstorm zingt ‘Ik ben vies!’

Deze muziekvideo's kwamen deze week uit

19 juni 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Vandaag is de nieuwe video van Lionstorm in première gegaan. Voor hun nieuwe single ‘Vies’ maakten ze een 'ode aan de ongecensureerde mens'. Er is meer nieuwe muziek, van zangeres Jada Michael en HAIM. En Jessie Ware heeft een special effect in huis. 

Lionstorm – ‘Vies’

‘Vies’ is een ode aan de ongefilterde, ongecensureerde queer mens, aldus Lionstorm. “Het is een reactie op iedereen die mensen op deze manier vervelend vindt om te zien, of zich erdoor getriggerd voelt. Het is een anthem voor queer mensen en vrouwxn (geen tikfout) om hun ‘anders zijn’ te omarmen en er hun kracht uit te halen. In de clip komen mensen voor die wij erg inspirerend vinden in deze movement, zoals o.a. Lize Korpershoek, LA-based zangeres vōx, Hanna van Vliet, Simon(e) van Saarloos, Tatjana Almuli, Nanoah Struik, Devika Partiman en Sioejeng Tsao.”

Jada Michael – ‘Freak’

Deze in Miami woonachtige zangeres noemt zichzelf een ‘queer body-positive Black woman’. Ze deelde deze week een uitgeklede versie van haar single ‘Freak’, waarbij ze slechts wordt begeleid door een toetsenist. ‘Freak’ is een zwoele slow-jam die uitermate geschikt is voor lome zomeravonden.

Jessie Ware – ‘Save A Kiss’

Vorige week was Jessie Ware te gast op de laptop van James Corden. Na een kort interview over Black Lives Matter en haar nieuwe album What’s Your Pleasure gaf ze een optreden, met een paar bijzondere special effects. ‘Save A Kiss’ doet denken aan het vroege werk van Moloko, heerlijke Britse dance dus.

HAIM – ‘Gasoline’

Bij de eerste tonen van ‘Gasoline’ moeten we denken aan The Police, maar dan slaat HAIM een meer alternatieve richting in op deze gloednieuwe song. Van het album Women In Music Pt. III, dat volgende week uitkomt.

Tricky – ‘Fall Please’

In de jaren negentig maakte Tricky duistere triphop, maar door de jaren heen is er steeds meer licht door zijn muziek heen komen schemeren. Op ‘Fall Please’ is het ongeveer half vijf ’s ochtends, het moment waarop de zon zijn eerste stralen prijsgeeft. Van het nieuwe album Fall To Pieces dat in september verschijnt. De vocalen zijn van Marta.

Everything Everything – ‘Planets’

In augustus komt Re-animator uit, het nieuwe album van Everything Everything. ‘Planets’ klinkt als Talk Talk op speelgoedinstrumenten, in de video figureert een pluche speelgoedaap.

Julianna Barwick – ‘In Light’

De ijle echokoorklanken van Julianna Barwick krijgen in ‘In Light’ versterking van Sigur Rós-zanger Jónsi. Een match made in heaven die engelachtig hemels klinkt.

Darkstar – ‘Tekst’

Vonden we Tricky al duister, bij Darkstar doen ze het licht uit in de nieuw video van het atmosferische elektronummer ‘Text’.  

Ashnikko – ‘Cry’

Britse rapper Ashnikko heeft Grimes gevraagd voor een fluisterbijdrage aan haar nieuwe single ‘Cry’. Het resultaat is agressief en spooky tegelijkertijd.  

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau