Kenneth Felts was het liefst vol voor Philip gegaan, maar een relatie zou in zijn ogen nooit stand hebben gehouden in tijden waarin de maatschappelijke houding ten opzichte van homoseksualiteit nog zeer negatief was. Maar nu hij 92 jaar is, komt er een einde aan zijn zwijgen en komt hij alsnog uit de kast als gay.

Bang voor de reacties van anderen
“Ik heb mijn hele leven in de kast gezeten”, vertelt Kenneth aan de Denver Post. “Ik zat diep verstopt achter dikke lagen kleding.” Jarenlang was hij bang voor de reactie van andere mensen. “Ik had mensen nodig en de gedachte dat ik ze zou verliezen om wie ik werkelijk ben, was onverdraaglijk.”

Tot nu. Felts was van plan om zijn memoires te schrijven en zo kwam het dat hij terugdacht aan zijn eerste affaire met een man. Over die Philip vertelde hij in een emotioneel gesprek met zijn dochter, Rebecca Mayes. Die zelf lesbisch is, en waar ze al jaren open over is.

Kenneth en Larry
Vervolgens schreef hij op Facebook dat hij al jaren het gevoel had twee persoonlijkheden te hebben: een hetero man die Ken(neth) heet en Larry, die geheim hield dat hij gay is. Felts kreeg hierop heel veel steun van al zijn Facebookvrienden. Persoonlijke vrienden had hij intussen via een e-mail op de hoogte gesteld van zijn coming-out.

Op Facebook schrijft hij: “Uit de kast komen in de jaren vijftig, zestig en zeventig was verschrikkelijk. Dat was deel van de reden om het altijd voor me te houden. Er was toen nog geen gay community of organisaties en dat soort dingen. Mensen die vertelden dat ze gay waren, stonden er alleen voor. Ik denk dat ik de moed niet had, dus ging ik door met leven en heb ik dit deel van mezelf begraven.”

Goede doelen
Op zijn 92e omarmt Felts zijn nieuwe openheid in al zijn glorie. Veel foto’s op zijn FB-pagina tonen hem in een regenboog-hoodie. Sinds zijn coming-out zamelt hij bovendien geld in voor goede LHBTQ doelen. Zo haalde hij 450 dollar op tijdens een virtuele Denver Pride-walk.

Hij zegt nu dat je de kracht van je familie en vrienden niet moet onderschatten als je uit de kast wilt komen. “Je zult er versteld van staan hoe ze reageren. Geniet van wat je hebt en doe dat nu, want je leeft maar één keer.”