Years and Years is de nieuwe serie  van Russell T. Davies (Queer as Folk) met Emma Thompson als extreemrechtse politica die in Groot-Brittannië aan de macht komt.

Hoop en vrees
Years and Years is een meeslepende serie over een familie in Manchester in een periode vol persoonlijke verwikkelingen en politieke omwentelingen. Terwijl extreemrechts in Groot-Brittannië aan de macht komt en de samenleving sneller dan ooit verandert, ervaart de familie Lyon alles waarop het hoopte en alles wat het vreesde.

Daniel staat op het punt te trouwen met Ralph, Stephen en Celeste maken zich zorgen over hun kinderen, Rosie is weer eens verliefd, terwijl Edith al jaren van huis is. Grootmoeder Gran ziet het allemaal met lede ogen aan.

Cruciale nacht
Maar op een cruciale nacht in 2020, wanneer ze allemaal bij elkaar zijn, bepaalt een uitzonderlijke gebeurtenis het leven en de liefdes van de Lyons voor de volgende vijftien jaren. De maatschappij wordt extremer, sneller, gestoorder. Politieke onrust, technologische ontwikkelingen en verre oorlogen beïnvloeden het dagelijks leven.

De familie Lyon lijkt machteloos te staan in die wereld vol hoop en angst. Of kunnen juist zij voor een verandering zorgen?

Cast
De cast bestaat uit Emma Thompson, Anne Reid, Rory Kinnear, Russell Tovey, Ruth Madeley, Jessica Hynes, T'Nia Miller, Lydia West, Jade Alleyne, Dino Fetscher, Maxim Baldry en anderen.

Years and Years bestaat uit zes afleveringen van 60 minuten, is uit op dvd en kost € 24,99. Vanaf vandaag is de serie ook te zien op Lumiereseries.com, voor € 12,50.