Film

‘The Miseducation of Cameron Post’ vertelt belangrijk verhaal over ‘homogenezing’

Maak kans op een gratis kijkcode

Leestijd: 2 minuten - door Winq redactie op 25 juni 2020

Vorig jaar ging de bioscooprelease van het lovend onthaalde Boy Erased, over ‘homogenezing’, helaas geannuleerd. Even leek het erop dat ook The Miseducation of Cameron Post, dat hetzelfde thema behandelt, hier niet te zien zou zijn, maar deze film krijgt nu toch een Video on Demand-release. Via Winq maak je kans op een gratis kijkcode.

In The Miseducation of Cameron Post volgen we Cameron Post (Chloë Grace Moretz), die na de dood van haar ouders bij haar conservatieve tante komt te wonen. Wanneer ze op een schoolfeest zoenend met een meisje wordt betrapt, stuurt haar tante haar linea recta naar een christelijk instituut dat haar moet genezen van haar homoseksualiteit.

Homogenezing

‘Homogenezingstherapie’, beter bekend als ‘conversietherapie’ is in Nederland nog altijd niet bij wet verboden. Uit recent onderzoek van de bureaus Beke en Ateno, in opdracht van minister Hugo de Jonge, bleek dat nog altijd zo’n vijftien therapeuten en organisaties een vorm van deze therapie aanbieden. De Kamer onderzoekt nu of en wanneer er een wettelijk verbod moet komen op deze therapie.

Lees ook:
Wie beweert homoseksualiteit te kunnen genezen, speelt met mensenlevens

Winnen

Cinéart brengt The Miseducation of Cameron Post nu alsnog uit via video on demand-platforms Picl en Vitamine Cineville. Via Winq maak je kans op een gratis kijkcode. Vul het formulier hieronder in om kans te maken. De winnaars ontvangen uiterlijk vrijdag 3 juli bericht.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 104

Deze keer: Hugo Kennis, queer tweelingen en 'gaycationing' in coronatijd

Neem een abonnement

Geef cadeau