Amazon Music heeft de Pride History voor Alexa gelanceerd. Ze vertelt elke dag een nieuw verhaal uit de rijke LHBTQ-geschiedenis, dat wordt opgeluisterd met soundtracks en songs uit die tijd.

De verhalen worden verteld door Melissa Etheridge, Tegan en Sara en Kim Petras. Deze unieke tool  werd ontwikkeld samen met Matthew Riemer, mede-oprichter van het @lgbt_history Instagram-account en co-auteur van We are Everywhere.

Fact-checking
Vraag Alexa voor feiten met betrekking tot LHBTQ en Pride met Glamazon Pride Facts Skill. De Glamazon Pride Facts is een samenwerking met verschillende organisaties, waaronder de Human Rights Campaign & het LGBTQ+ Victory Institute. Zeg gewoon "Alexa, open Glamazon" om te beginnen.

Films & Series op Prime Video
Een verzameling van films en series is beschikbaar gesteld die de LHBTQ-geschiedenis, verhalen en acteurs viert op Prime Video. Deze omvatten Amazon Originals zoals Homecoming: Seizoen 2 met Janelle Monáe, Emmy en Golden Globe bekroonde serie Transparent, plus films, series en documentaires zoals Rocketman (zie foto). Stream op Fire TV, Fire Tablet, of andere apparaten waar Prime Video beschikbaar is.

Over de Goede Doelen:

Black AIDS Institute
Het Black AIDS Institute (BAI), dat in mei 1999 werd opgericht, is de belangrijkste “Black think and do tank” in Amerika, die al  twee decennia werk verricht om een einde te maken aan de zwarte hiv-epidemie.  

National Queer and Trans Therapists of Color Network 
National Queer and Trans Therapists of Color Network (NQTTCN) is een organisatie die zich inzet voor de geestelijke gezondheid van queer en trans mensen van diverse afkomsten. (QTPoC) met als algemeen doel de toegang tot geestelijke gezondheid en hulp te vergroten.