Muziek op vrijdag: Katy Perry viert Pride en Lady Gaga duikt virtueel op

Thank God It's Friday!

26 juni 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Katy Perry komt met een speciale Pride-versie van haar single 'Daisies', met een nieuwe video. Verder dook Lady Gaga op tijdens een fundraiser met een paar klassiekers. Er is ook nieuwe muziek van Doja Cat met haar ‘Unisex Freestyle’ tot zomerse house van Kelly Lee Owens. Thank God It’s Friday!

Lady Gaga – ‘Scheiße’ en ‘G.U.Y.’

Totaal onverwacht maakte Lady Gaga haar virtuele opwachting tijdens een ZOOM-bijeenkomst waar geld werd ingezameld voor het Martha P Johnson Institute. Johnson was een transgender vrouw die een centrale rol speelde tijdens de Stonewall-rellen in New York in 1969 en groeide daarna uit tot een icoon. Lady Gaga danst op haar klassiekers, en eindigt haar optreden met een boodschap.

Lianne La Havas – ‘Weird Fishes’

Volgens Radiohead-fans is ‘Weird Fishes’ een van de beste tracks van hun album In Rainbows. De Britse folk-soulzangeres Lianne La Havas maakt een knisperend frisse coverversie van het nummer. Helaas zonder video, dus die gekke vissen mag je er zelf bij bedenken…

Kelly Lee Owens – ‘On’

Na het ijzige ‘Melt’ komt Kelly Lee Owens nu met een loom-dromerige zomersingle. De video van ‘On’ is eenvoudig, maar toch een beetje vreemd: een man laat zijn hond uit, krijgt een bloedneus en dan is het ineens afgelopen.

Samia – ‘Fit N Full’

Een nieuwe verschijning aan het popfirmament (ja, een cliché van jewelste. Maar we laten het toch staan) is Samia. Eind augustus komt haar debuutalbum uit, waarop ook ‘Fit N Full’ op staat. Het is een lekker indie-popnummer en gaat over body image.

Doja Cat – ‘Unisex Freestyle’

Alles wat rapper/zangeres/internetfenomeen doet gaat viraal via TikTok. Helaas is er nog geen video, dus moeten we het doen met wat regenboogkleuren tegen een roze achtergrond. Vind je dit liedje leuk? Dan is het jammer dat het zo kort is. Vind je er niets aan? Geeft niets, het is zoweer voorbij.

Katy Perry – ‘Daisies (Can’t Cancel Pride)’

Speciaal voor Pride (of het ontbreken van het grootste gedeelte daarvan) heeft Katy Perry een tamelijk hilarische video opgenomen voor haar laatste single ‘Daisies’. Katy is hoogzwanger, maar danst vrolijk door. En de video zit vol regenboogverwijzingen.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau