The Miseducation of Cameron Post is nu te zien op Picl en Vitamine Cineville. In samenwerking met distributeur Cinéart organiseert Movies That Matter op donderdag 2 juli om 20.00 uur een verdiepend gesprek bij deze film. Dit gesprek is live te volgen via de Facebookpagina, waar kijkers ook vragen kunnen insturen. 

Over de film
Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen.

Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten.

Over het live gesprek
Renske Diks (Cinéart) gaat in gesprek met Johan Verweij over de film, conversietherapie en homoseksualiteit binnen het christendom.

Johan weet uit persoonlijke ervaring wat ‘homogenezing’ met je doet. Na jarenlang als hetero te hebben geleefd, koos hij op zijn 23ste voor zichzelf. Recent verscheen het boek Het Roze Schaap, over Johans ervaringen met ‘homogenezing’, de worsteling met zijn seksualiteit en het geloof. Daarnaast beschrijft hij de complexiteit van seksuele diversiteit en religie en biedt hij handvatten vanuit zijn eigen ervaring en op basis interviews met verschillende deskundigen.

Het gesprek is op donderdag 2 juni om 20:00 uur te volgen via Facebook.