Roy B. is een 29-jarige man uit Wernhout. Hij had op 18 februari 2018 een Grindr-date met Orlando Boldewijn, die toen zeventien jaar oud was. Daarna raakte Orlando vermist. Na een anonieme tip werd zijn lichaam acht dagen later in het water gevonden, op een afstand van zestien meter van de woonboot van B. in de Haagse wijk Ypenburg.

Onduidelijke situatie
Wat er precies is gebeurd tijdens en na de date tussen de twee, blijft onduidelijk. Aanvankelijk was B. mishandeling met de dood ten gevolge of dood door schuld ten laste gelegd. Maar volgens het Openbaar Ministerie was voor het eerste te weinig bewijs. Het kan niet worden aangetoond dat er sprake is van een misdrijf, of dat Orlando zelf het water was ingegaan.

Volgens het OM heeft B. wél nagelaten om Orlando te helpen toen hij om hulp riep. Volgens de officier van justitie had B. 112 kunnen en moeten bellen. Omdat hij dit niet heeft gedaan, is er daarom sprake van dood door schuld.

In paniek
Eerder deze week zei B. dat hij niets met Orlando’s dood te maken heeft. Hij zou de jongen na de date naar de wal hebben gebracht, zodat Orlando de tram naar huis kon nemen. Hij had daarna wel iets gezien of gehoord, maar had 112 niet gebeld omdat hij ‘in paniek’ was.

Waarom de jongen in de buurt is blijven rondlopen, kon hij niet verklaren. "Tot op de dag van vandaag denk ik dat die jongen het water in gejaagd is of zo. Ik denk nog steeds dat ik erin ben geluisd. Ik zet hem af en opeens ligt hij in het water. Ik heb die jongen niks aangedaan. Helemaal niks."

Tegen B. is nu een gevangenisstraf geëist van twintig maanden.

Bron: RTL Nieuws