Muziek op vrijdag: dragqueens gorgelen Songfestivalhits

Thank God It's Friday!

03 juli 2020, Winq redactie, 8 minuten

Iedere vrijdag brengen we je de nieuwste muziekvideo's. Deze keer met een prachtige queer video van Jessie Ware, maar ook iets totally weirds: een groep dragqueens en -kings heeft een tamelijk bizar filmpje gemaakt waarin ze bekende Eurovisie-hits gorgelen en jij moet raden welke het zijn. Maar er is meer...

Drag Queens & Kings – ‘Guess The Song’

Laten we maar meteen met het gekste filmpje beginnen. Hier zien we hoe onze collega’s van Attitude een aantal dragqueens en –kings heeft gevraagd hun keel vol te gieten met water (of wijn, of iets anders vloeibaars) om vervolgens in een gorgelend zingen uit te barsten. De Songfestivalliedjes die ze gorgelen, moet jij vervolgens raden. Wie het hele filmpje kan uitkijken zonder te kokken, krijgt van ons een virtuele pluim.

Jessie Ware – ‘What’s Your Pleasure?’

We zijn nu al fan van het discoalbum van Jessie Ware, dat What’s Your Pleasure heet. Wat een heerlijke muziek, die zowel doet denken aan Madonna’s Confessions en late seventies dance. De titelsong is op single verschenen en biedt een podium aan danser Nicolas Huchard, die we ook zagen bij Madonna’s Madame X Tour en op het podium bij Christine and the Queens. We keken eerder deze week even op zijn Instagram-account, hier de beelden.

Bellsavvy – ‘Queen Of My Mind’

Ze is geboren in Brazilië, woont in Engeland en vroeg Lady Gaga-collaborator David Lei Brandt als producent voor haar debuutsingle ‘Queen Of My Mind’. Zowel qua uiterlijk vertoon als op het gebied van muzikaliteit doet Bellsavvy inderdaad een beetje denken aan Mother Monster.

Aaron Valenzuela – ‘Spicy’

De nieuwe single van Aaron Valenzuela is ongetwijfeld hitsig bedoeld, maar hier krijgen we vooral een ‘Gunther – Ooh you touch my tralala’-gevoel bij. Aan de andere kant is het alleen maar goed dat een Queer Latinx Artist, zoals Aaron zichzelf noemt, naar buiten treedt met zijn ‘Spicy’, want daar hebben we er nog niet zoveel van.

Marshmello & Halsey – ‘Be Kind’

Op haar sokken na is alles roze aan Halsey wanneer ‘Be Kind’ begint. Vanuit een prachtig oud pakhuis zingt ze de kijker toe, om vervolgens naar buiten te gaan en in een soort droomwereld te stappen. Het lijkt wel zo’n bouwtekening van een architect die net een nieuw wijkje heeft geschetst met allemaal blije figuranten erin.

Haim – ‘Don’t Wanna’

Als je de video’s van de gezusters Haim achter elkaar bekijkt, valt je één ding meteen op: ze leggen heel wat kilometers af. En lopen in L.A., dat doet bijna niemand dus hebben ze hier maar mooi een unique selling point te pakken. De variatie op het thema is deze keer dat ze deze keer accelereren via snelwandelen naar hardlopen, tot er eentje kapotmoe is. Of nee, dat was een valstrik.

Disclosure & Aminé & Slowthai – ‘My High’

Na vijf jaar komt er eindelijk weer een nieuw album aan van Disclosure, ENERGY genaamd. ‘My High’ is een lekker opgefokt dansnummer met een al even lekker vreemde video waarin gesold wordt met mensen op brancards. Huh?

Jónsi - 'Swill'

Zanger Jónsi verruilt de ijle klanken van zijn band Sigur Rós voor de ingeblikte en overstuurde computersounds van A.G. Cook, ook wel bekend als producent van Charli XCX. 'Swill' schuurt, is trashy en tóch toegankelijk. Maar wel even wennen voor fans van de verfijnde klanktapijten van Sigur Rós.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau