Queer the Stage komt met eigen bewerking van toneelstuk De Meeuw

Leestijd: < 1 min

“Ik ben een gay... uh nee dat bedoel ik niet, ik ben een meeuw... nee dat bedoel ik ook niet” Queer the Stage komt met een eigen bewerking van De Meeuw van Anton Tsjechov, een stuk over liefde, liefde als universele emotie tussen individuen. Bekijk hier de promo en bestel alvast tickets.

Queer the Stage komt met een stuk over de liefde dat tevens een stuk is over theater, een zoektocht naar nieuwe theatervormen om het publiek te bereiken, in plaats van de traditionele wellicht achterhaalde afspraken. Twee onderwerpen die aansluiten bij de doelstelling van Queer the Stage.

Identificeren
Hoezeer je ook als toeschouwer kunt genieten van prachtige toneelklassiekers, het ligt niet altijd voor de hand dat je je kunt identificeren met de personages van het stuk.

Daarom onderzoekt een drietal queer theatermakers uit verschillende generaties wat er gebeurt als je de vastgelegde, traditionele rolverdeling in de bestaande theaterliteratuur doorbreekt.

Rolverdeling
Hoe verhoudt de voorstelling zich dan nog tot de essentie van het stuk? Worden de dialogen meer of minder sprankelend, beladen en inspirerend als je de genderafspraak loslaat of blijft dat hetzelfde en waarom laten we die rolverdeling dan niet vaker los?

Een en ander is te zien op 30 juli in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Tickets zijn hier verkrijgbaar en kosten  €13,50. De voorstelling begint om 20:30 uur en duurt tot 22:00 uur.

Powered by Labrador CMS