Voor Nederland deed Maarten Hurkmans mee aan het WK Roeien, wat hem en zijn teamgenoten in 2019 een medaille opleverde. Zelf won hij ook al een aantal nationale prijzen. In 2020 zou Hurkmans meedoen aan de Olympische Spelen, totdat corona roet in het eten gooide.

De Pride-maand, die in verschillende landen in juni wordt gevierd, is voor veel prominenten hét moment om uit de kast te komen. Zo ook Hurkmans, die via zijn Instagram-account liet weten dat hij biseksueel is, en dat hij dat een belangrijk onderdeel vindt van wie hij is.

“Nog altijd kan het moeilijk zijn om openlijk jezelf te zijn”, schrijft Hurkmans in een openhartig bericht. “Zeker in de sportwereld, waar niet veel atleten zich identificeren als LHBTQ. Er zijn maar weinigen die dienen als voorbeeld om te kunnen zeggen: het maakt niet uit en het is niets om je voor te schamen.”

Zijn teamleden ondersteunen Hurkmans volledig, verder zegt hij dat hij zich gelukkig mag prijzen met zijn familie, die hem altijd hebben geaccepteerd. Nu wil hij zelf graag dienen als voorbeeld voor andere atleten, sportfans en het publiek, zoals je kunt lezen in zijn Instagram-bericht.