In de film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga zijn Will Ferrell en Rachel McAdams te zien als Songfestival-kandidaten voor Finland, op de hobbelige weg naar hun deelname. Pierce Brosnan speelt ook een rol. Verschillende bekende Eurovisie-sterren duiken op in de film, die wisselend is ontvangen door de recensenten. Een vriendin van Winq omschreef de film als volgt: “Sommige stukken zijn slecht groep 8-toneel. Maar andere stukken zijn zo over de top dat het leuk is.”

Verschillende Songfestival-sterren hebben de film ook gezien en er een reactievideo bij gemaakt. In de twaalf minuten durende video zijn onder anderen Blue, Conchita Wurst, Courtney Act en Buck’s Fizz te zien. Samen nemen ze de hoogtepunten door, bespreken ze de eindeloze reeks Eurovisie-cameo’s en gieren ze om Courtney Act die de tekst van een Cher-lied niet weet.

Lee Ryan van Blue vraagt zich op een gegeven moment af waarom hij en zijn bandmaatjes niet in de film zitten. “Omdat jullie zijn verslagen door Jedward”, luidt het antwoord. En Mike Nolan van Buck’s Fizz kijkt nu al uit naar een tweede deel waarin ze een cameo zouden kunnen maken. Hij leek daarbij even te zijn vergeten dat ze wel al te zien waren in een promovideo voor de film.

Afijn, hier de beelden.