Hivos komt met 'Free to be me' prideplakkers

Plak mee voor Pride!

14 juli 2020, Winq redactie, 3 minuten

Door de coronamaatregelen kan Pride Amsterdam dit jaar niet zo groots plaatsvinden als andere jaren. Maar dat maakt het laten zien én vieren van diversiteit niet minder belangrijk. Met het Pride Plakpakket van Hivos kun je daaraan bijdragen.

“Wereldwijd zien we hoe kwetsbaar de LHBTI-gemeenschap is,” schrijft de organisatie. “Sterker nog, de gevolgen van de coronacrisis zorgen er in veel landen voor dat discriminatie en uitsluiting alleen maar toenemen. In Kenia krijgen LHBTI’s zelfs de schuld van de crisis. Maar ook in Nederland moeten we waakzaam blijven voor homofobie, transfobie en bifobie.”

Om ook in deze tijden de belangrijke projecten van Hivos te ondersteunen, heeft de organisatie het Pride Plakpakket ontwikkeld. Dat bestaat uit speciaal ontworpen stickers en faketattoos met een boodschap die blijft plakken: Free to be me! Daarmee kun je laten zien dat je trots bent op wie je bent. “Pride is een belangrijk moment in de strijd voor acceptatie, erkenning en gelijke rechten. En om te vieren hoe mooi en waardevol de verschillen tussen mensen zijn.” Je ontvangt het Pride Plakpakket thuis als je minimaal 5 euro doneert aan Hivos.

Maar wat doet Hivos met die donatie? De organisatie gelooft in een wereld waarin je vrij bent om jezelf te zijn en waarin je mag samenzijn met wie je wil. Toch bestaan er in zo’n zeventig landen wetten die dat tegenhouden. Zo is op veel plekken een huwelijk tussen twee partners van hetzelfde geslacht verboden, en kunnen trans personen hun identiteit voor de wet niet wijzigen. Soms staat er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit.

Daarom werkt Hivos in meer dan 25 landen aan gelijke rechten en aan de vrijheid om je identiteit te uiten zoals jij dat wil. Met de campagne Free to be me steunen ze moedige activisten en hun organisaties die vooropgaan in de strijd voor meer acceptatie en zichtbaarheid. Want hoe meer mensen opstaan tegen discriminatie, hoe sterker de positie van LHBTI’s wordt.

Het Pride Plakpakket van Hivos kun je hier bestellen!

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau