Nu Pride is aangepast vanwege het coronavirus, staat KRO-NCRV van 25 juli tot en met 2 augustus een week lang in het teken van de liefde met de boodschap: “KRO-NCRV: Liefde is van iedereen”. In een speciale Pride themaweek omarmt KRO-NCRV de liefde in de gehele programmering op zowel televisie, radio als online. 

Mans Genoeg
Ter gelegenheid van de opening van de Prideweek en naar aanleiding van de vele recente incidenten van homohaat en geweld op straat, zendt KRO-NCRV de documentaire Mans Genoeg uit (zie foto hierboven). Presentator Jan Kooijman gaat aan de hand van Saïds leven, met zijn vriendenkring en overige betrokken sprekers, zo breed mogelijk op zoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen. Jan spreekt met homo’s uit de stad en van het platteland, met religieuze en niet religieuze achtergrond, met de oude en nieuwe generatie. Wat is anno 2020 de stand van zaken? 

Homopesten
Dinsdag 28 juli schetst Frans Bromet een schokkend beeld van homohaat in Nederland in de documentaire Homopesten. De schokkende verhalen van homohaat tonen aan dat daders van pesterijen vaak buurtgenoten zijn. Als slachtoffers aangifte doen bij de politie wordt hun verhaal afgedaan als burenruzie. 

Out
Via een montage van video’s die door jonge homo's, biseksuelen, lesbiennes en transseksuelen zelf op het internet is gepost, laat deze documentaire het moment van hun coming out zien. Kijk op dinsdag 28 juli naar Out, een documentaire van het moment waarop een leven voor altijd zal veranderen.

Het Zaad en de 11 Eitjes
Het Zaad en de 11 Eitjes is een ontroerende documentaire die op een heel persoonlijke manier laat zien hoe moeilijk het is voor homomannen in Nederland om hun kinderwens te vervullen. Julia von Graevenitz volgde anderhalf jaar lang hoe Dennis en Lody samen met een draagmoeder het onmogelijke toch mogelijk proberen te maken. De film is een schrijnend verslag van de lange weg tussen hoop en teleurstellingen van een homostel met een kinderwens.

Mr Gay Syria
De uit Syrie gevluchte Mahmoud Hassino organiseert in Istanboel de allereerste Mr. Gay Syria-verkiezingen. Kapper Husein doet mee aan de webstrijd, maar leeft ondertussen een dubbelleven als vader en echtgenoot in een conservatief Syrisch gezin. Mr Gay Syria is op 31 juli te zien op NPO 2 extra.

Binnenstebuiten
Ook BinnensteBuiten maakt een speciale thema aflevering, namelijk op vrijdag 31 juli. Chef-kok Ramon Brugman bakt een regenboogtaart, in Artis vertelt bioloog Charlotte Vermeulen over seksuele diversiteit in de dierenwereld en een Utrechts regenbooggezin laat hun kleurrijke woonboot zien.

Coverbeeld: Mans Genoeg (KRO-NCRV)