Verborgen camera: gay atleet krijgt hulp bij coming-out

Ontroerende beelden

Leestijd: < 1 min

What Would You Do is de naam van een Amerikaanse verborgen camerashow, waarin situaties worden gecreëerd waarin het publiek zonder het te weten een rol krijgt. De setting deze keer: een restaurant, een atleet die gay is en zijn coach, die een coming-out niet ziet zitten. Wat gebeurt er als die atleet even naar de wc gaat? Hier de beelden.

What Would You Do is een populaire verborgen camerashow op de Amerikaanse zender ABC. In de meest recente was Olympisch kunstschaatser Adam Rippon te gast, die mocht komen raden hoe onbekende mensen reageren op een situatie waarin ze verzeild zijn geraakt.

In deze aflevering zat een segment waarin een baseball-coach een jonge sterspeler ervan probeert te overtuigen dat het beter is dat hij niet uit de kast komt. Omstanders luisteren mee als hij zegt: “Het kan het einde van je carrière betekenen. Wil je niet meedoen aan de grote wedstrijden?”

Bemoedigende woorden
Verschillende omstanders reageren. Als de atleet even naar de wc is, benadert een vrouw de coach en spreekt ze hem aan op zijn gedrag. Even later spreekt ze de jonge speler aan met enkele bemoedigende woorden.

In de studio was Adam Rippon tot tranen toe geroerd. Hij vertelde vervolgens over zijn eigen coming-out en zei: “Ik hoop dat in de toekomst iedereen gewoon zichzelf kan zijn en dat uit de kast komen überhaupt niet meer nodig is.”

Powered by Labrador CMS