Bekijk de trailer van Black is King, het nieuwe album van Beyoncé

Leestijd: < 1 min

Black is King is de naam van het nieuwe album van Beyoncé. Het is een ‘visual album’, wat betekent dat er voor elke track een video is opgenomen die samen een verhaal vertellen. Op 31 juli verschijnt het, en hier zie je alvast de trailer.

Vorig jaar was Beyoncé te horen in The Lion King, waarin ze haar stem leende aan Nala. Ze bracht ter promotie van de film een nieuw album uit, dat was geïnspireerd door de film. Black is King is daar nu het vervolg op.

Door de gebeurtenissen in 2020 is Black is King relevanter dan ooit, schrijft Beyoncé op Instagram, wijzend op de dood van George Floyd en de daarop volgende Black Lives Matter-protesten. “We zijn allemaal op zoek naar veiligheid en licht. Velen van ons willen verandering. Ik geloof dat wanneer zwarte mensen hun eigen verhalen vertellen, we de kijk op onze wereld kunnen veranderen. Zodat de echte geschiedenis wordt verteld die we niet tegenkomen in onze geschiedenisboeken.”

Met haar nieuwe album wil Beyoncé een licht laten schijnen op de zwarte geschiedenis en zwarte tradities, met een moderne twist en een universele boodschap: “Wat het echt betekent om je eigen identiteit te vinden en een nalatenschap kunt opbouwen.”

Black is King bevat gastoptredens van echtgenoot Jay-Z, haar moeder Tina Knowles-Lawson, Naomi Campbell, Lupita Nyong’o, Kelly Rowland, Pharrell Williams en vele anderen. De beelden voor het album zijn geschoten in New York, Zuid-Afrika, West-Afrika, Londen en België.

Black is King verschijnt op 31 juli exclusief op Disney+. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS