Vier Pride bij Pathé: de mooiste LHBTQ-films op het witte doek

Bekijk hier de trailers van alle films

23 juli 2020, Winq redactie, 8 minuten

Ookal kan Pride in de gebruikelijke vorm geen doorgang vinden, er is genoeg te beleven. Eerder deelden we je al een overzicht met Pride-activiteiten en nu haakt Pathé aan met een speciaal voor Pride samengesteld LHBTQ-pakket, waaronder Rocketman en Kinky Boots The Musical.

“Pathé is voor iedereen”, zegt commercieel directeur van Pathé Doron Kurz. “Pathé organiseert al sinds 2004 maandelijks de succesvolle Gay Nights. Deze gaan vanaf augustus over in Pride Nights. Het gaat hierbij niet alleen om een naamsverandering. We zullen ons vooral gaan focussen op meer inclusieve content waarbij we de mooiste en beste films zullen vertonen van het gehele LHBTQ-spectrum. We hebben geluisterd naar de vraag van onze bezoekers en het is ons doel om vanuit Pathé altijd inclusief en divers te zijn.”

Het Pride Weekend vindt plaats in alle steden waar Pathé is gevestigd. Deze films zijn te zien op 1 en 2 augustus:

A Perfect Normal Family

Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. (Meer info)

Portrait de la Jeune Fille en Feu

Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde tussen twee vrouwen aan het einde van de 18e eeuw. (Meer info)

Rocketman

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. (Meer info)

Kinky Boots The Musical

Fabriekseigenaar Charlie doet er alles aan om zijn familiezaak te redden. Lola is een uitbundige entertainer. Samen komen de twee met het idee om unieke stevige stilleto laarzen te maken. Kinky Boots The Musical is opgenomen vanuit het Adelphi Theatre midden in London’s West End. Met muziek van popicoon Cyndi Lauper. (Meer info)

Pride Night
Naast het Pride Weekend vindt iedere eerste woensdag van de maand de Pride Night plaats met één van de mooie LHBTQ-films. Bij elke voorstelling worden bezoekers bij de start van de film ontvangen met een welkomstdrankje. Woensdag 5 augustus vindt de eerste Pride Night plaats met de film Été 85

Été 85

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van een bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer? (Meer info)

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau